Printscreen
Uncategorized

ЛАЗАНСКИ: Потребни су нам системи „ПАНЦИР“, „БУК“ или С-2500 – СУСРЕТ ПУТИНА И ВУЧИЋА ВЕЛИКА ШАНСА ЗА СРБИЈУ!

Србији је, као гаранција мира и стабилности, преко потребан модеран ракетни ПВО систем, најбоље би било да то буде С-2500, модификована верзија система С-300! Ускоро нам стиже шест хеликоптера "Ми 17", каже за Информер Мирослав Лазански.

Србији су преко потребни руски противваздушни системи „панцир“ или „бук-М2“, а најбоље би било да набавимо С-2500, што је унапређена верзија С-300! И то нам треба не да бисмо некоме претили или да бисмо некога нападали, већ да бисмо одвратили сваки потенцијални напад од себе и обезбедили својој деци дугорочну безбедност и стабилност!

(ВИДЕО) ЗАСМЕЈАВАО ЈЕ МИЛИОНЕ, БАЛКАН ГА ЈЕ ОБОЖАВАО: Мало ко зна како је Чкаља зарадио чувени надимак!

Ово за Информер каже најугледнији српски војно-политички коментатор Мирослав Лазански, најављујући предстојећи сусрет председника Александра Вучића са руским лидером Владимиром Владимировичем Путином у Москви.

Озбиљно појачање

Лазански напомиње да би нашој земљи највише одговарала набавка ракетног система „бук-М2“ јер је он компатибилан са домаћим ПВО системом „куб“. Ипак, ако бисмо успели да уговоримо аранжман за С-2500, онда би Србија имала најмодернији ПВО систем у региону и сасвим сигурно нико не би смео ни да помисли да нас нападне. Осим тога, подсећа Лазански, већ је договорено да Русија у најкраћем могућем року Србији испоручи шест модернизованих хеликоптера „Ми-17“, који могу да се користе и у војне и у цивилне сврхе.

Наш саговорник истиче да је сусрет председника Александра Вучића и Владимира Путина огромна шанса коју не треба пропустити.

– Био бих презадовољан ако бисмо добили „панцир“ или „бук-М2“. То би за нас у овом тренутку било сасвим довољно, пре свега зато што је „бук-М2“ компатибилан са нашим системом „куб“, па бисмо имали сасвим солидан систем ПВО на средње даљине. Ипак, ако бисмо бирали неки нови систем, препорука је С-2500. То је модернизовани С-300, а може да користи са више различитих ракета, па чак да се у неким карактеристикама мери са неприкосновеним С-400. Међутим, то није нимало јефтино и држава мора три пута да измери пре него што пресече… – објашњава Лазански и наставља:

СТРАХОТА У ШКОЛИ У ВРАЊЧКОЈ БАЊИ Вршњак крвнички претукао другарицу!

– Ако купите било коју верзију С-300, треба да имате најмање један дивизион, а то су три батерије. Три батерије значе три пута по шест возила, дакле осамнаест возила. На сваком возилу имате четири лансирне рампе са ракетама. Уз то иде и допунски комплет ракета, возила за логистику, аквизицијски и нишански радар. Све то заједно је јако скупо, мада би за Србију услови сасвим сигурно били најповољнији могући…

Мирослав Лазански подсећа да из Русије стиже и шест модернизованих хеликоптера „Ми-17“.

Масовна туча у кафани у Сремској Митровици: Две девојке повређене од рикошета, летеле флаше и столице, тешко повређена двојица

– Ми већ имамо три „Ми-17“, као и потребну логистику у Заводу „Мома Станојловић“, који има алате и све што је потребно за основни ремонт. Није велики проблем прећи са „Ми-8“ на „Ми-17“, то је врло кратак процес и наши пилоти то све знају. А хеликоптер „Ми-17“ је вероватно тренутно најбољи транспортни хеликоптер у свету, и знатно је јефтинији од западне конкуренције – објашњава Лазански.

Страх и за Запад

Коментаришући ове наводе, аналитичар руског Фонда стратешке културе Александар Павић каже да Лазански јако добро зна о чему говори, али да ипак треба сачекати крај преговора.

ПРЕМИНУЛА ЖЕНА ЗАРАЖЕНА ХИВ ВИРУСОМ У НОВОМ САДУ: Примила крв од дугогодишњег добровољног даваоца!

– Нама је најбитније да што пре стекнемо, на првом месту, могућност одвраћања агресије на нашу земљу, а ПВО нам је ту још увек главна „рупа“. Да смо имали најсавременије ПВО системе 1999. године, чак ни НАТО се не би усудио да нападне, одустао би због неприхватљивих губитака. То довољно говори о важности ове набавке – поручује Павић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Суд пустио Сакашвилија на слободу

Војни аташе БиХ у Холандији осумњичен за злочин над Србима!

ЧЕДА: Јанковић је само осредњи чиновник из Бакијевог кабинета – ШТЕТА ШТО СУ МУ НЕКИ ПОВЕРОВАЛИ!

Извор: Информер

Оставите коментар