Политика

ЛАЗАНСКИ О ТРГОВИНИ ОРУЖЈЕМ: Америка и Трамп свим средствима штите свој највећи бизнис

Председник САД, господин Доналд Трамп је господина Слободана Тешића ставио на црну листу замрзавајући му имовину у САД, а забрањује му се и улазак у САД. Мислим да је то господина Тешића силно погодило, ем нема имовину у САД, ем нема ни амбицију да путује у САД, осим да повремено оде на концерт духовне музике у Нешвил.

Пише: Мирослав Лазански

(ВИДЕО) ТЕКСТ ИНДИЈАНСКОГ ПОГЛАВИЦЕ УЗБУРКАО ЈАВНОСТ НА ЗАПАДУ: “Србија је лекција модерном свету”

Тиме што му је то сада онемогућено, заправо је господин Трамп повредио људска права господина Тешића. Који је намеравао да уплати и солидну свотицу за други мандат господина Трампа. Што по америчком схватању морала, јелте, не би била корупција.

(ВИДЕО) БАБА ВАНГА ЈЕ ВИДЕЛА БУДУЋНОСТ: У 2018. години два догађаја ће променити свет!

Господин Трамп оптужује господина Тешића да је дуже од деценије на црној листи УН због кршења ембарга на продају оружја Либерији, што није истина и што је лако установити увидом преко интернета. Господин Трамп оптужује господина Тешића да је подмићивао своје пословне партнере тако што им је плаћао скупа путовања и школовање деце на престижним западним факултетима, тако барем пишу неке наше новине.

Не каже се који су то пословни партнери, која су то путовања и који су то факултети. И који су то докази? Ако је господин Тешић и платио неком пословном партнеру, који није амерички држављанин, неко путовање или школовање деце, какве то везе има са САД?

Није ваљда Америка овлашћена да процењује и дели правду на целој планети, да буде светски полицајац, тужилац, судија и тамничар? Платим вечеру пословном партнеру у Индији, позовем га да ме посети у Србији, купим му авионску карту, почастим га у Београду и, хоп, ето мени Трампа за вратом: корупција.

(ВИДЕО) ОВДЕ ТЕМПЕРАТУРА ПАДА И ДО -70: У најхладнијем селу на свету људи дуго живе, шокираћете се кад чујете зашто!

Годинама читам свакакве глупости око извоза оружја из Србије. Од мистификације Слободана Тешића, као човека „без лица и без фотографије, човека са потернице Интерпола и са црне листе УН због извоза пушака у Либерију”, до тога „да је Тешић илегално извозио оружје у Јемен”.

Дакле, фирма „Темекс”, чији је директор био господин Тешић, извезла је почетком 2003. као крајњем кориснику оружје у Нигерију, која није била ни на каквој црној листи УН. Од неколико хиљада пушака из тог товара извезеног у Нигерију, 67 пушака доспело је у Либерију у којој је тада беснео грађански рат.

Западне обавештајне службе, посебно британска МИ-6, то нотирају и у оквиру притиска на Београд у предвечерје напада на Ирак, Србији се монтира афера „Орао” због наводног извоза делова за ракете дугог домета за Садама Хусеина и афера „Либерија”. Све зато да би Београд дао планове подземних објеката Садама Хусеина, што су „досовци” затим и дали.

КРВАВИ ЉУБАВНИ ТРОУГАО НА МИЉАКОВЦУ! Монструм се сам предао полицији, ТВРДИО ДА НЕМА ВЕЗЕ СА ЗЛОЧИНОМ!

Није спорно да је 67 пушака из Нигерије завршило у Либерији, али то са извозником није имало везе, јер је извозна документација јасна ко је крајњи корисник робе. Ипак, СБ УН Резолуцијом 1521 из 2003.  у параграфу 4. спомиње између осталих 47 лица која су оптужена за извоз оружја у Либерију и Слободана Тешића и забрањује му улазак на територију Либерије.

Други општински суд у Београду покреће 5. 9. 2003. истрагу против Тешића, да би правоснажном одлуком од 8. 2. 2005. заменик Другог ОЈТ у Београду обавестио истражног судију Дениса Бећирића да одустаје од даљег кривичног гоњења против Слободана Тешића. „Црна листа” УН тада је Тешићу забрањивала, на захтев власти Либерије, само улазак у ту земљу, а не и путовања по свету.

Па је господин Тешић све ове године и путовао светом, а његова компанија има све неопходне дозволе и лиценце државе Србије за промет наоружања и војне опреме, уредно плаћа порез и све доприносе.

Претходна власт ДОС-а у Србији најмање је два пута оштетила државу Србију код извоза оружја. У време када Либија није имала санкције, Тешић је излобирао либијско тржиште, имао је улаз у врх те земље све до Гадафија, што други нису имали. Посао са извозом 500 аутоматских бацача граната из „Заставе” вредан 5.300.000 долара пропао је, јер није добијена сагласност власти у Београду.

Пропао је и посао са извозом 160.000 аутомата М-92, вредан 45.700.000 долара само за „Заставу”. А ту је био и посао „Слободе” из Чачка, вредан више од пет милиона долара. Све је пропало, а тадашња власт је одвела чету војника у Триполи на параду пред Гадафијем. Тешићу нису дали да ради, цех је платила војна индустрија Србије.

ДРАМА НА ВРАЧАРУ, СТАКЛО ПРЕСЕКЛО ДЕЧАКУ (11) АРТЕРИЈУ: Бјела га одмах стрпао у кола и кренуо у Тиршову! МИНУТИ ДЕЛИЛИ МАЛИШАНА ОД СМРТИ!

Исто се поновило и са Јеменом. Земља која није била под санкцијама ни УН ни ЕУ. Тешићу тадашња српска власт брани да Јемену прода српско оружје у вредности од 75 милиона долара, он то купује у Белорусији и испоручује Јемену. Бугари и Американци бесне, јер су њихове фирме „извисиле”.

Америка се служи свим средствима да заштити свој бизнис на светској сцени и око тога нема милости. Ми смо у УН гласали против Трампа, против украјинске резолуције о Криму, јавно смо рекли да никада нећемо увести санкције Русији, купујемо руско оружје. И Трамп се сада сетио Тешића. Јер –од извоза српског оружја живи око 60.000 људи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Прве оптужнице против лидера ОВК

Шта ће Србија преписати од Путина да би подигла државу

(ВИДЕО) СРПСКИ ДОКТОР ОТКРИВА: Како да препознате КАНЦЕРОГЕНО месо! ОДМАХ ГА ВРАТИТЕ НА ПОЛИЦУ

У ,,Москви“ одржана дебата о одбрани Косова и Метохије!

Извор: Политика

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed