Политика Србија

ЛАЗАНСКИ: Можемо да узмемо север Косова и за 60 минута!

Специјално обучене јединице Војске Србије могу у року 48 сати да заузму север Косова, али и друге већински српске средине у покрајини.

КИНЕСКА ОДМАЗДА ЈЕ БРУТАЛНА: Пекинг узвраћа ударац Вашингтону! Ово је Сијев одговор на Трампове царине!

Ова процена наводи се у строго поверљивом допису који су НАТО стратези протекле недеље упутили најважнијим политичарима у земљама чланицама пакта.

КФОР немоћан

НАТО експерти у тајном извештају наводе да Србија има детаљно разрађен план деловања у случају евентуалног покушаја Албанаца да насилно преузму контролу над севером. Тај план се, наводно, зове „Одлучни одговор“ и предвиђа да Војска Србије у брзој операцији типа „блицкриг“ у року од највише неколико сати заузме север покрајине и тенковима и оклопним борбеним возилима изађе на Ибар, односно на мост који дели северну од јужне Косовске Митровице.

ЕВО ЗАШТО БРИТАНИЈА РУСИМА ПОДМЕЋЕ ТРОВАЊЕ СКРИПАЛА! Бивши премијер Јапана открио МРАЧНЕ ПЛАНОВЕ Терезе Меј!

– Даљи ток акције Војске Србије зависио би од процене угрожености српског становништва у јужном делу Косова. Српски официри процењују да би њиховој војсци, уз незнатне губитке, требало највише 48 сати да под контролу ставе све средине у којима живе Срби. И наша је процена да би се то десило. КФОР данас нема довољно ресурса да спречи овакву евентуалну офанзиву – наводи се у допису који је достављен једној западној амбасади у Београду.

(ВИДЕО) ШОКАНТАН ПРИЗОР У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ: Човек ставио младићу јакну преко главе, па почео да га бије

У извештају се посебно наглашава да би Србија, уз војну и дипломатску помоћ Русије, могла и дугорочно да задржи новостечене позиције на Косову.

– У том случају, настала би нова реалност на терену, коју не би било нимало лако променити. Србију не бисмо могли отворено и фронтално да нападнемо као 1999. године, а велико је питање колико би био ефикасан и делотворан отпор Албанаца на Косову. Тако бисмо дошли у позицију у којој би Србија наметала услове и била у прилици да поново отвори питање статуса Косова – наводи се у овој НАТО процени.

(ВИДЕО) 5, 4, 3, 2, 1… Апокалиптичан снимак из Кине о ком прича цео свет

Мирослав Лазански сматра да војска може и много брже да заврши ову војну операцију.

– Можемо да узмемо север Косова и за 60 минута! Наравно, ако постоји политичка воља и одлука. Надам се да врх државе и армије размишљају о евентуалној ситуацији да Приштина покуша репризу погрома из 2004. године. Тада је то била трагедија, други пут би била фарса. Трећи пут Албанаца на Косову више не би било. Заправо, смешно је и поредити Војску Србије са некаквим снагама Косова. Наше интервентне снаге и Четврта бригада копнене војске довољне су за север Косова – подвлачи Лазански.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ ПОСТАЈЕ СВЕТАЦ? О канонизацији се одлучује на Сабору у мају

ЕКСПЛОЗИЈА НА КАРАБУРМИ: Бачена бомба на кућу навијача Партизана!

ТАКО ТО РАДЕ АМЕРИ: СРБИЈИ ОТЕЛИ 500.000.000$ и на њима ЗАРАДИЛИ ПЕТ ПУТА ВИШЕ, укупна штета чак 100 милијарди!

ДРАМА У ВРАЊУ! Дечак покушао да се обеси, ОТАЦ ГА У ПОСЛЕДЊЕМ МОМЕНТУ СКИНУО СА ВЕШАЛА!

НОВИ ДЕТАЉИ ДВОСТРУКОГ УБИСТВА: Случајно убио госта кафића док је пуцао у мету!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed