Sputnik/ Максим Блинов
Русија Свет

Лавров: Земље Балкана да саме процене услове уласка у ЕУ

Москва не види никакве проблеме у намери балканских земаља да се придруже Европској унији.

ПОНИЖЕЊЕ СРБИЈЕ И СРПСКИХ ЖРТАВА! Заветници реаговали на скандалозну фотографију Брнабићке и Харадинаја!

МОСКВА, 2. марта (Тањуг) – Москва не види никакве проблеме у намери балканских земаља да се придруже Европској унији, али би оне саме требало без спољног притиска да процене колико предуслови Европске уније одговарају њиховим националним интересима, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Не видимо никакве проблеме што балканске државе желе да постану чланице ЕУ. Наравно, оне треба саме, без спољног притиска, да процене колико предложени предуслови за приступање ЕУ одговарају њиховим националним интересима. Наравно, тежње балканских држава за евроинтеграцијама не би требало да представљају препреку за њихову сарадњу са нашом земљом. Уколико постоји жеља, увек може да се пронађе узајамно прихватљив формат за сарадњу“, рекао је Лавров у интервјуу за бугарски часопис „Међународни односи“.

Двојица држављана Албаније ухапшена са 62 килограма марихуане

Лавров је подсетио да је НАТО опседнут идејом „развоја“ Балкана, што доводи до јачања линија раздвајања на европском континенту.

„Након увлачења Црне Горе, не разматрајући мишљење њеног народа, НАТО појачава напоре за убрзавање процеса приступања Македоније, има сличне планове са Босном и Херцеговином. Тиме се јачају линије раздвајања на европском континенту и слаби архитектура европске безбедности. Тешко да то одговара интересима народа Европе. Притом, алијанса није могла да пружи одговарајућ одговор на главни изазов данашњице – међународни тероризам“, нагласио је Лавров, а преноси Спутњик.

(ФОТО) МИГРАНТИ СМИСЛИЛИ НОВИ НАЧИН ИЛЕГАЛНОГ ПРЕЛАСКА ГРАНИЦЕ: Цариници тврде да овако нешто никад нису видели

Према речима Лаврова, дошло је до приметног интензивирања напора усмерених на подривање вишевековних веза између Русије и држава региона.

„Од њих се отворено и ултимативно захтева да направе избор: “са нама или против нас“. Другим речима: или са Москвом или са Вашингтоном и Бриселом. Сврха таквих корака је да се Балкан претвори у још један фронт сукоба у Европи. Сигуран сам да је јавност балканских земаља против спровођења таквих сценарија“, рекао је Лавров.

ЛАЗАНСКИ: Путин има оружје о којем Американци могу само да сањају


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЦИКЛОН БОМБА ПРЕТИ АМЕРИЦИ: Због велике опасности наложена ХИТНА ЕВАКУАЦИЈА СТАНОВНИШТВА!

Пуцњава на Универзитету у Америци: Убије две особе, нападач у бекству

Због дроге ухапшено 26 особа, 14 држављани Србије, Србин вођа ове криминалне групе

(ВИДЕО) НИШТА ВИШЕ НЕЋЕ БИТИ ИСТО: Руски експерти упозорили Србе о мрежном рату који Америка води против нас

Извор: Новости

Оставите коментар