Регион

Лавров: Догађаји у Црној Гори „политичка наруџбина“

Демократски фронт представио је црногорској јавности писмо шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова, упућено депутату руске Думе и председнику партије Родина Алексеју Журављову, у којем се наводи да категорички одбацује могућност умешаности руске стране у било какве покушаје организовања незаконитих деловања у Црној Гори.

У писму које је објавио Демократски фронт, наводи се да судски процес поводом догађаја од 16. октобра 2016. године у Црној Гори, за чије се учеснике сматрају лидери црногорске опозиције А. Мандић и М. Кнежевић, као и руски грађани Е. Шишмаков и В. Попов, има „јасан карактер политичке наруџбине, са циљем дискредитације опозиционе енергије у земљи, као и да се подрије поверење Црногораца према Русији“, преноси РТЦГ.

„Руска страна категорички одбацује могућност званичне умешаности у било какве покушаје организовања незаконитих деловања у Црној Гори и у вези с тим неутемељене и тенденциозне тврдње Подгорице и њених страних ментора“, напомиње се у писму.

Додаје се да резултати рада црногорских истражитеља предочени током претходних судских рочишта показују „апсурдност и неконзистентност најављених оптужби, а уплитања на тему о ‘руском трагу’ изазивају сумње у адекватност и транспарентност спроведене истраге од стране власти у Црној Гори“.

Како се наводи, према постојећим информацијама, грађани Русије Е. Шишмаков и В. Попов у Црној Гори или било којим другим земљама нису се задржавали.

(ВИДЕО) Сви је наручујемо у кафани, а не знамо да ова песма крије злу судбину једне породице: Ево како је настао хит „Димитрије сине Митре“

У писму пише и да је Министарство спољних послова Русије спремно да оствари сву неопходну сарадњу у заштити законитих права и интереса руских грађана.

РТЦГ је објавио цело писмо на руском језику, за које наводи да је Демократски фронт доставио медијима, а на којем се види да је датирано 3. новембра 2017. године.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕМЦИ ТВРДЕ: ЕУ се распада до 2040. године

ПОПОВИЋ: Проверити порекло имовине Вука Јеремића!

КАО НА ДИВЉЕМ ЗАПАДУ: Избоден полицијски инспектор, успео да сними нападача

Оставите коментар