Сергеј Лавров (Фото: РИА Новости)
Русија Свет

ЛАВРОВ БЕЗ ПАРДОНА: Нек се охладе мало усијане америчке главе!

Москва сматра да нема места за увређеност када је у питању сарадња Русије и САД у Сирији, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Што се тиче односа између Москве и Вашингтона, колико то утиче на рад у Сирији. Знате, ми смо прагматични. Схватамо да овде нема места за неке увреде, лажно схваћено осећање престижа. Ради се о претњама за све нас, ради се о судбини народа тог региона, Сирије и других земаља, и не само тог региона“, рекао је Лавров на конференцији за новинаре након састанка са министром спољних послова Камбоџе Праком Сокхоном.

„Свесни смо одговорности овог посла који се тренутно обавља. Колико сам чуо изјаве америчких званичника, између осталих и представника Стејт департмента, они имају исти приступ. Чак се ових дана од званичног представника Стејт департмента чула жеља за проширењем области сарадње. Ми смо спремни за то, стално говоримо о томе“, рекао је руски министар.

Русија очекује да ће се усијане главе у Сједињеним Америчким Државама охладити, а санкциони вртлог завршити, додао је Лавров.

„Нисмо ми започели потпуно бесмислену борбу на међународној сцени, нисмо ми почели бесмислени вртлог санкција. Очекујемо да ће се усијане главе охладити и превладати разум“, нагласио је руски министар.

Раније су се у медијима појавиле информације да је амерички лидер изразио разочарање у вези са нацртом закона о новим санкцијама према Русији.

Како је Сергел Шојгу практично прогласио победу у Сиријском рату, прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Више нећете моћи ни пиво да попијете: Мења се закон, смањује се границa за пијанство

ШЕШЕЉ: Кривична пријава против Лабуса, а Брнабићева личним примером да подигне наталитет

Вучић поручио хрватском дечаку: Навијај за Звезду или Партизан, а не за мале клубове као што су Ријека, Хајдук и Динамо (ВИДЕО)

Трагедија у Врању: Малолетници возили „Ауди“ по граду, погинуо дечак има тешко повређених

Оставите коментар