kremlin.ru
Политика Русија Србија

Лавров 23. фебруара у Београду

Србији је веома значајна подршка Русије када је реч о покушајима Приштине да се учлани у Интерпол, каже шеф српске дипломатије Ивица Дачић и додао да ће бити значајна помоћ Москве и у спречавању да Приштина постане чланица Унеска. Дачић каже да нема ништа против тога да, заједно са београдским, буду одржани и парламентарни избори, уколико постоји разлог за њихово расписивање.

НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ МОЖЕТЕ ПОПУНИТИ ОВДЕ

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров посетиће Србију 23. фебруара наредне године јер се тада обележава 180 година од успостављања дипломатских односа између Русије и Србије, рекао је за Спутњик министар спољних послова Ивица Дачић после посете Москви.

По повратку из Москве, где се састао са високим руским званичницима, Дачић је рекао да је Србији веома значајна подршка Русије када је реч о покушајима Приштине да се учлани у Интерпол оценивши да ће бити значајна помоћ Москве и у спречавању да Приштина постане чланица Унеска.

Дачић је о разговорима које је имао у Москви рекао да је то редован састанак уочи седнице Мешовитог комитета за сарадњу Руске Федерације и Србије.

„Састанак председавајућих, (Дмитрија) Рогозина и мене са групом министара. Договорили смо се да наредно, 16. заседање Међувладиног комитета за трговину, економску и научно-техничку сарадњу буде одржано у децембру у Новом Саду“, рекао је Дачић.

Додао је да је констатовано да економска сарадња две земље напредује и да је повећан обим спољнотрговинске размене.

Дачић се у Москви састао и Лавровом с којим се сагласио да су односи двеју држава у успуну у свим областима.

„Могу и парламентарни избори, ако има разлога за то“

Дачић је изјавио да нема ништа против тога да, заједно са београдским, буду одржани и парламентарни избори, уколико постоји разлог за њихово расписивање.

Поводом спекулација медија да би истовремено са београдским могли да буду одржани и парламентарни избори, а на питање Спутњика да ли је о томе разговарао са коалиционим партнерима, Дачић одговара да није.

„У сваком случају, београдски избори су веома важни, сигурно ће заокупити велику пажњу. Ми смо спремни за изборе, без обзира на то кад буду расписани. Немам ништа против да буду и парламентарни избори уколико постоји разлог за њихово расписивање, али о томе свакако одлуку треба да донесе председник Републике Александар Вучић“, оценио је Дачић.

Додао је да ће СПС подржати сваку Вучићеву одлуку.

Извор: Танјуг, РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ МОЖЕТЕ ПОПУНИТИ ОВДЕ

Пјонгјанг прети нуклеарним арсеналом као одговор САД

ХАОС НА ФАКУЛТЕТИМА! Први ,,болоњци“ морају да студирају још две године?

Протести против глобализације у Торину, сукоби с полицијом

НОВА АФЕРА БИВШЕГ ДЕМОКРАТЕ: Шапић пријавио мртвог човека као инвеститора!

Сукоб неонациста и полиције у Шведској, 30 ухапшених

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
26°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
32°
Sun