Русија Србија

Кустурица: ,,Крим сам одувек сматрао руским“

Српски редитељ и музичар Емир Кустурица је изјавио да уједињење Крима са Русијом сматра природним процесом, а такође је признао да је полуострво одувек сматрао руским.

,,Када је Крим постао Русија, ја сам мислио да је он одувек био Русија. Ја сам овде како бих видео Крим, Јалту који су се ујединили. Овде није било рата, овде је био референдум на којем су људи рекли: ,,Ми хоћемо да живимо са Русијом“. То је природан процес и ја сам уверен да је то требало учинити“ – рекао је Кустурица у кратком извештају у Јалти пред почетак концерта групе Забрањено пушење, где он свира гитару.

Режисер је нагласио да становнике полуострава не очекује признање Крима као дела територије Руске Федерације од стране западних земаља. Према његовим речима, живот и култура становника ове области потврђују да је Крим део Русије.

,,Сведочанство да сте ви Русија је ваш живот, ваша култура. Ви сте део велике Русије, ви сте урадили оно што је и требало да урадите, ви сте рекли оно што сте хтели да кажете, ви сте рекли ,,ДА“ – ТАСС цитира Кустурицу.

Он је такође признао да је и пре мартовског референдума 2014. године сматрао Крим руским. Емир Кустурица је на Крим стигао 23. јула са својом групом Забрањено пушење.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИНТЕРВЈУ: Кустурица о разликама Русије и Запада, Путину, свом стваралаштву

Срби и Руси братски поделили ЗЛАТНЕ МАТРЈОШКЕ

Завршница снимања РТС-ове серије „Немањићи – рађање краљевине“ (ФОТО/ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
25°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu