Хајнц-Кристијан Штрахе (Фото: Flickr)
Европа Свет

Курц и Штрахе: Не дамо да нам миграције угрозе суверенитет – миграције нису људско право

На седници аустријске владе одржаној данас донета је одлука о повлачењу те земље из глобалног споразума УН о мигрантима.

ПУТИН УПОЗОРАВА: Поделе међу православним верницима имаће озбиљне последице

Аустрија тиме следи пример САД и Мађарске.

Званични Беч неће потписати овај документ због суштинских неслагања и неће упутити званичног представника на конференцију у Маракеш, чије је одржавање предвиђено у децембру.

ИМАМО ДОКАЗ! ВУК ЈЕРЕМИЋ ОД КАТАРА ДОБИО ЧАК 320.000 ДОЛАРА: Укупно му на рачуне УПЛАЋЕНО 7,9 МИЛИОНА ДОЛАРА!

У Бечу сматрају Споразум неодговарајућим за регулисање мигрантског питања, страхују за губитак суверенитета у мигрантској политици и „брисање” разлике између легалне и илегалне миграције.

Посебно влада заступа став да тај пакт не уважава људска права.

Потпуно демолирана кућа породице Петровић код Призрена

Аустрија ће и на гласању у Генералној скупштини септембра идуће године, како је најављено бити уздржана и предаће изјаву УН, којом ће тражити да се забележи став њене владе, преноси Танјуг.

Иступањем из споразума УН, према речима канцелара Себастијана Курца и вицеканцелара Хајнц-Кристијана Штрахеа Аустрија жели да сачува национални суверенитет.

ПРВЕ РЕЧИ ДАРКА ЛАЗИЋА ПОСЛЕ КОМЕ: Потресна сцена у КБЦ Земун, тражио је да види прво њу! ЛЕКАРИ ПРОВЕРАВАЈУ ОШТЕЋЕЊЕ МОЗГА

„Нама је важно да не улазимо у међународно-правне обавезе за Аустрију, и због тога смо одлучили да нећемо приступити споразуму”, рекао је Курц.

Он је указао да постоје поједине тачке које Беч посматра критички и у њима види опасност по национални суверенитет.

Дедови им се у гробу преврћу! Ђетићи направили скандалозан списак: Ови Срби су непожељни у Црној Гори

„Поједини садржаји су дијаметрално супростављени нашој позицији, а и владином програму”, рекао је Штрахе истичући да одлука владе има за циљ да штити суверенитет земље.

Поред појединих позитивних тачака постоји низ негативних аспеката, оценила је влада.

Курц је навео као пример предлог да се ограничи деловање безбедносних снага приликом протеривања, као једну од бројних негативних тачака, која води ка мешању илегалне и легалне миграције.

(ВИДЕО) СЕЋАТЕ СЕ ШИПТАРА КОЈИ ЈЕ ЛОМИО КРСТ НА СРПСКОМ МАНАСТИРУ? Стигла га је Божија казна, а због њега се Албанци више не приближавају православним светињама!

„То одбијамо”, поручио је он истичући да је неопходно правити јасну разлику између радне миграције и потраге за заштитом.

„Миграција није и не сме постати људско право”, подвукао је Штрахе истичући да због тога мора да се прави разлика између легалне и илегалне миграције.

Он је додао да не може бити да се на основу климе и сиромаштва добија право на миграцију, јер би то изазвало развој у свету који се ни не може замислити у реалној политици.

ПАЛА ОРГАНИЗОВАНА КРИМИНАЛНА ГРУПА У БЕОГРАДУ: Долазили до празних станова преминулих особа, па их продавали! ФАЛСИФИКОВАЛИ И ДОКУМЕНТА

Курц је казао да не очекује негативне последице по углед Аустрије, указујући да често на нивоу ЕУ постоје случајеви да земље одређене иницијативе подржавају, а друге не.

„Као министар спољних послова увек сам се залагао против нуклеарне енергије и нуклеарног наоружања. То су многе земље подржавале, али поједине, нажалост, не. Постоје многе теме на међународном нивоу око којих се не слажу све државе. То није ништа посебно. Сматрам искреним путем, ако не улазимо у неке обавезе које не можемо испуњавати. Било би погрешно у потпуности подржати споразум. Ми никога не спречавамо да потпише тај документ ако жели. Ми ћемо се уздржати”, рекао је он.

ЛАЗИЋЕВ ЛЕКАР ОТКРИО: То су све дезинформације, Дарко не може да прича!

Курц сматра да ће и неке друге државе одбити да прихвате овај споразум, као и да ће постојати многе државе које ће приступити споразуму, али неће испоштовати овај документ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАГИЧНИ ДЕТАЉИ ЖИВОТА АДВОКАТА АРКАНОВОГ УБИЦЕ Мајка, сестра и супруга му се убиле, деца остала сирочићи!

ВОЗАЧИ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Ако сутра не урадите ОВУ СТВАР платићете казну од 800.000 динара!

ПОСЛЕ 13 ГОДИНА РЕШЕНО УБИСТВО: Полицајац ухапшен јер је Ирену Предојевић задавио, полио бензином и бацио на депонију

(ВИДЕО) ПУТИНОВ ИСКАНДЕР ЗАПОЧЕО НОВИ ХЛАДНИ РАТ: НАТО позива Русију да изнесе детаље о НОВОМ РАКЕТНОМ СИСТЕМУ!

ЊИМА НЕМА ПОМОЋИ! У ЈАСЕНОВЦУ СУ ПОБИЈЕНЕ УСТАШЕ, А НЕ СРБИ! ХЕБРАНГ: Хрватска је жртва фантомске лажи о Јасеновцу!

ЊИМА НЕМА ПОМОЋИ! У ЈАСЕНОВЦУ СУ ПОБИЈЕНЕ УСТАШЕ, А НЕ СРБИ! ХЕБРАНГ: Хрватска је жртва фантомске лажи о Јасеновцу!

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon