Printscreen
Друштво Србија

Кубуровић: Ускоро израда стратешког оквира за подршку жртвама

Очекујемо да ће у наредном периоду кроз ИПА 2016 пројекат "Подршка жртвама и сведоцима кривичних дела", кренути и конкретан рад на изради стратешког оквира за подршку жртвама кривичних дела, изјавила је данас министарка праве Нела Кубуровић.

Она је, на конференцији о подршци жртвама у Србији, рекла да подршка жртвама представља један од најважнијих задатака који произилазе из Акционог плана за Поглавље 23.

„Акционим планом за Поглавље 23 предвиђено је успостављање мреже служби на нивоу целе земље за подршку жртвама, сведоцима и оштећенима у истрази и свим фазама кривичног поступка“, рекла је Кубуровић.

Она је напоменула да су кроз дефинисање стратеског оквира предвиђен измене нормативног оквира, успостављање одрживог системна подршке и заштите жртава као и поједностављен приступ правди.

„Планирамо да у наредном периоду унапредимо положај свих жртава кривичних дела“, истакла је Кубуровић.

Министарка је додала да је предвиђено да се изради пратећи Акциони план којим треба да се прецизира садржина и динамика активности за успостављање мреже подршке на територији целе Србије.

Она је указала да један од начина обезбеђивања средстава за финансирање служби за пружање подршке жртвама постојање прихода од починилаца кривичних дела.

Према њеним речима средства су кроз две године добили Центар за заштиту трговине људима у износу од око 3,5 милиона динара, као и Аутономни женски центар који је добио око 1,94 милиона динара.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Усташки памфлети у сарајевском насељу Добриња

Кремљ: Нећемо оставити Донбас на цедилу

Закључен Споразум о прекиду штрајка у Гоши

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
29°
Sat