Printscreen
Свет

Куба “звучним нападом” хтела да оглуви америчке дипломате?

Стејт департмент је почетком месеца саопштио да су радници у америчкој Амбасади у Хавани осетили физичке симптоме које су узроковали неодређени "инциденти" и да је то почело крајем 2016. године.

Најмање 16 радника америчке Амбасаде на Куби било је изложено такозваном звучном нападу, чије последице укључују глувоћу, саопштено је из Стејт департмента, преноси Данас.

Неколико радника затражило је помоћ лекара, рекла је портпаролка Хедер Нојерт, додајући да су напади, како се чини, престали. Куба је одбацила тврдње да је на овај начин напала стране дипломате, истичући да је истрага у току, јавља BBC. Агенција АП јавља да се код неких радника јавио губитак слуха, што се може повезати са звучним уређајима који емитују нечујне звучне таласе, који могу да узрокују глувоћу, преноси Срна.

„Можемо да потврдимо да је најмање 16 радника амбасаде осетило исте или сличне симптоме“, рекла је она. Агенција Ројтерс јавља да су „мистериозни“ инциденти узроковали симптоме код 16 радника амбасаде, наводи Срна.

Стејт департмент је почетком месеца саопштио да су радници у америчкој Амбасади у Хавани осетили физичке симптоме које су узроковали неодређени „инциденти“ и да је то почело крајем 2016. године.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Статистика ваздушних удара у Сирији: Руска авијација одрадила озбиљан посао

ПОТЕРА У НЕМАЧКОЈ: Србин украо стотине хиљада евра из блиндираног возила

СУМЊАЛА ДА ЈЕ ПРОДАВАЧИЦА ТРУЈЕ, ПА ЈЕ ПОЛИЛА КИСЕЛИНОМ: Нови детаљи несвакидашњег инцидента у Нишу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun