Телеграф.рс
Србија Хроника

КРВАВИ ФЕБРУАР: Месец препун злочина и несрећних догађаја! За само 28 дана чак 56 људи убијено, погинуло или страдало у различитим трагедијама!

За свега 28 дана убијено је чак 15 људи, седморо се убило, у саобраћајним несрећама страдало је 19 особа, док је 15 умрло сплетом несрећних околности.

Фебруар 2018. године у Србији биће упамћен по серији крвавих злочина и стравичних несрећа. За само 28 дана чак 56 људи је убијено, погинуло или страдало у различитим несрећама.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕЗИВА СЦЕНА: Велика звезда светског фудбала за длаку избегла смрт на терену! Саиграч му спасао живот

Током фебруара убијено је чак 14 особа, или по једна сваког другог дана, седморо се убило, а у саобраћајним несрећама живот је изгубило 19 људи. Још 16 особа страдало је сплетом несрећних околности.

Очај и себичност

Психотерапеут Зоран Миливојевић каже за да је ова статистика застрашујућа и да га не чуди што је она забележена баш у фебруару.

– Људи током године чекају да се, за промену, деси нешто добро. А онда, кад година прође а нема резултата, постају очајни, себични и грабљиви. Хладно време такође је, нажалост, било узрок појединих страшних недела. Кад је човеку хладно, постаје мрзовољан и нетолерантан на критике и неуспехе. Зато људи прелазе границу, што је неопростиво – рекао ј Миливојевић и додао:

– Мушкарци најчешће убијају жене због љубоморе. Помисле да су преварени, па почну да пате. Њихов мото је често: „Ако ниси моја, нећеш бити ничија“. Такође, мушкарци се убијају три пута више од жена.

НАУЧНИЦИ ДАЛИ ОДГОВОР НА ПИТАЊЕ СВИХ ПИТАЊА Ево шта је старије, кокошка или јаје?!

Временске неприлике

Криминолог Златко Николић сматра да се у фебруару догодило највише саобраћајних несрећа због променљивог времена.

– Не чуди ме што се у протеклом месецу десило највише несрећа на путевима. Фебруар је за возаче био проблематичан због одрона, рупа и леда на коловозу, који су проузроковали бројне трагедије у Србији – рекао је за Курир Златко Николић.

Међутим, он сматра да број убистава не може да се оправда лошим временским условима.

МЛАДИ МИЛИЈАРДЕР (32) ИМА ПЛАН ДА ЖИВИ ВЕЧНО: Платио 10.000 долара да га убију и аплоудују мозак на интернет!

– Фебруар је тежак месец јер температура може изразито да варира, па да људи то тешко подносе. Истраживања која су обављена никад нису доказала повезаност између времена и злочина. Оволики број убистава у фебруару је чиста коинциденција и занимљиво је да у најкраћем месецу у години имамо тако много злочина – додао је Николић.

Малишани размишљају црно-бело
ДЕЦА СЕ УБИЈАЈУ ЈЕР СУ ОСТАВЉЕНА

Зоран Миливојевић казао је да деца најчешће одлуче да се убију због страха да ће их вољени напустити.

– У највећем броју случајева деца се убију јер су остављена. Ако малишана одвојите од маме, тате, брата, сестре или некога за кога је неизмерно везан, онда је могућ трагичан исход. Деца резмишљају црно-бело и зато раде страшне ствари – каже Миливојевић.

Они добијају посао ОДМАХ, само зато што ЗНАЈУ ОВО!

Подсетимо, деветогодишњи дечак обесио се 17. фебруара у Обреновцу јер је туговао за погинулим оцем.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АЛБАНЦИ КРИЈУ ИСТИНУ О ЗЛОЧИНУ: Супруга убијеног Оливера Ивановића, Милена ОТВОРИЛА ДУШУ

Москва протерује 23 британских дипломата

БРОЈЕВИ СУ ЊЕН ЖИВОТ, А КАДА ЧУЈЕТЕ ШТА ЗНА – ОСТАЋЕТЕ БЕЗ ДАХА: Милица (15) је ученица 1. разреда Математичке гимназије и апсолутни је ГЕНИЈЕ!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
22°
Wed
21°
Thu
20°
Fri
23°
Sat