Public
Регион

КРВАВА АЗРА ПРАВОСНАЖНО ОСУЂЕНА НА 14 ГОДИНА! Брутално је мучила и клала Србе, кидала им полне органе и уши, урезивала крстове и слово „С“!

ХОЋЕ ДА СТУДИРАЈУ У СРБИЈИ, АЛИ НЕЋЕ СРПСКИ ЈЕЗИК! Срамотна одлука Суда против Правног факултета у Новом Саду!

Апелационо одељење Суда БиХ потврдило је првостепену пресуду, од децембра прошле године, којом је некадашња припадница хрватске војске Азра Башић осуђена на 14 година затвора за злочине над заробљеним српским цивилима у логорима у Дому ЈНА у Дервенти и оближњем Пољу 1992. године.

Бившој припадници 305. ријечке бригаде Хрватске војске и касније „бојовници“ 103. бригаде ХВО, надалеко познате као Крвава Азра, на душу су стављена и доказана многобројна злодела у „убиству, мучењу и нечовечном поступању, наношењу великих патњи и повреди телесног интегритета и здравља“.

Дуга је листа њених злочина, а једно од најморбиднијих свакако је злостављање и потом клање Благоја Ђураша у некадашњем Дому ЈНА у Дервенти.

ОТКРИВАМО ПАКЛЕНИ ПЛАН АМЕРА – ДС улази у Владу да подржи предају Косова?!

– Не можемо рећи да је казна од 14 година велика, али је, ипак, велика с обзиром на до сада изрицане казне за злочине над Србима – рекао је Славиша Ђураш, син убијеног Благоја.

КО ЈЕ АЗРА БАШИЋ?

Она је оптужена да је као припадник ХВО од 26. априла до почетка маја 1992. учествовала у убиству, мучењу и наношењу великих патњи и повреда српским заробљеницима у дервентском Дому ЈНА и на подручју села Поље.

Башићева је одмах након рата напустила БиХ и емигрирала у Кентаки, где је тек у марту 2011. године ухапшена и процесуирана због имиграцијске преваре, односно давања нетачних података америчким властима о учествовању у рату у БиХ.

НЕ ВОЛЕ СВИ МАЖИЋА: ДА ЈЕ СРБИН, НЕ БИ МИ ДАО ЦРВЕНИ!

С обзиром на то да је на основу захтева правосуђа БиХ за Азром Башић расписана потерница, власти САД спровеле су поступак њене екстрадиције и изручења правосуђу БиХ. Изручена је Босни и Херцеговини у новембру 2016. године, а процес пред правосуђем је почео већ у децембру.

ЗАШТО ЈЕ ЗОВУ КРВАВА АЗРА?

Сведоци на суђењу Башићевој описали су како је вештим потезом специјалног ножа, заклала логораша Благоја Ђураша.

– Азри је засметало што је тешко претучени Благоје, лежећи на поду у локви крви, са белом пеном на устима, почео да кркља. Рекла му је да не кркља на уста и потом му, онако беспомоћном, вештим захватом једну од оштрица свог специјалног ножа зарила у леву страну врата. Крв је шикнула по ламперији. Благоје честито није ни јаукнуо, а она се победнички осмехнула, као да је попила чашу воде – испричали су сведоци крвавог пира Азре Башић.

ЕКСКЛУЗИВНО – ХАОС У ЦГ: Батине, оружје, масовна куповина, могућ прекид гласања и УЛИЦА!

На суђењу се могло чути и како је Крвава Азра, заједно са осталим хрватским и муслиманским војницима, на разне начине злостављала и мучила Србе.

– Били су скинути до паса и боси, гажени су чизмама док су пузали по поду клизавом од потока крви и стакла. Доносили би им и конопац на којем је био свезан чвор и терали да га ставе у уста, после чега су њихови тамничари нагло повлачили конопац и чупали им зубе – испричали су сведоци тортуре.

У детаље су описивали и како је Башићева мучила српске логораше смештене у некадашњем Дому војске ЈНА у Дервенти.

– Азра је тукла и труднице, понашала се према затвореницима као да су пси. Урезивала је људима ножем крстове на леђа, а онда преко тога сипала со – причали су сведоци.

(ФОТО) Испливали детаљи окршаја Аркана и Љубе Земунца!

Азра је тукла и труднице, понашала се према затвореницима као да су пси Фото: Кентуцкy’с У.С. Марсхал’с Сервице

ЛАЖНИ ИДЕНТИТЕТ

Према једној верзији, Башићева је рођена 22. јуна 1959. године у Ријеци у Хрватској, као Азра Алешевић, а по другој у Котарском код Добоја. Током рата 1. марта 1994. године, удала се за Неџада Башића. Кријући идентитет претходних година, користила је девојачка и венчана презимена, као и имена Азра Ковачевић и Изабела Башић.

У једном периоду живела је у Рочестеру у Њујорку са супругом. У судским документима наводи се да је становала у области Лексингтона до 2006. године, а да је живела на другој адреси у Стентону.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

САСТАНЦИ ИЗА ЗИДИНА ВАТИКАНА: Шта крије дипломатска офанзива Приштине на Свету столицу?

ДА ЛИ У ВАМА ЧУЧИ ПРОГРАМЕР? Научите да кодирате на свом мобилном, бесплатно, за пет минута дневно

ОПАСНОСТ ПРЕТИ СРБИЈИ Поново се појавио птичји грип, у комшилуку убијају животиње

Извор: informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon