Youtube
Аналитика

Кршљанин: Србија треба да буде са Русијом у свету који се променио јер је и сама томе допринела

НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ И КЊИГА «СРБИЈА И РУСИЈА: АРГУМЕНТИ ЗА НОВУ ПОЛИТИКУ»

Председник међународне словенске академије Сергеј БАБУРИН о новој књизи Владимира Кршљанина: „Србија је, заједно са Русијом, духовни стуб словенског света, што значи да су управо оне позване да спасу, како јединство Европе, тако и сам мир на континенту. Кршљанин брани тај закључак свом снагом своје душе и логиком размишљања. У потпуности сам са њим сагласан»

ДИРЉИВО: Стефан Стаменковски се опростио од професора Борислава Пелевића

* Слободан АНТОНИЋ: „Русију Кршљанин с правом препознаје као одлучујућу шансу да се Србија извуче испод атлантистичког ига. Кршљанин прижељкује активнију улогу Русије, али он зна да је таква улога могућа само ако Москва у званичном Београду добије искреног партнера коме је стало до суверености и демократије»

МОЖЕ ли српска политика да буде слободнија, успешнија и поноснија? Како се ослободити смртоносног НАТО загрљаја?

Да ли је могућно и шта значи војно-политичко савезништво са Русијом? Како је српски отпор западној агресији утро пут Владимиру Путину?

Које су то цивилизацијске одреднице на основу којих Русија и Србија граде позитивну алтернативу за читав свет? Шта стварно повезује Србију, Путина и Трампа?

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ ТРЕНУТАК ХАПШЕЊА МАНИЈАКА ИЗ ТРАМВАЈА!

Шта нам је чинити у свету који се променио јер смо и ми томе допринели?

Ово су нека од темељних питања на која одговара књига Владимир Кршљанина „СРБИЈА  И  РУСИЈА: аргументи за нову политику» (издавачи: Центар академске речи, Шабац; Информатика, Београд; Међународна словенска академија, Москва).

Пред читаоцем је најсвеобухватнији и најконзистентнији покушај компоновања српске политике за 21. век. И не само компоновања, већ и њене провере – у односу према свим битним догађајима који су заокупљали нашу пажњу последњих година.

Књига садржи два огледа: СРПСКО-РУСКИ ОДНОСИ, БАЛКАН И ЕВРОАЗИЈСКИ САВЕЗ и МЕСТО СРБИЈЕ У КРИЗИ ЕВРОПСКЕ БЕЗБЕДНОСTИ, и око 200 краћих текстова који одсликавају све најбитније у Србији и од значаја за Србију у периоду 2008-2018. године, дакле у периоду рушења постпетооктобарске прозападне парадигме и још увек недовршених порођајних мука обнављања српске слободе.

КОМШИЈЕ ОТКРИВАЈУ ШТА ЈЕ ПРЕТХОДИЛО СТРАВИЧНОМ НАПАДУ НА ДЕВОЈЧИЦУ: Манијак из трамваја причао са врапцима, нудио пролазницима доларе, па разлупао аутобуску станицу!

Нова српска политика, по аутору, мора да сабира и уједињује све најбоље у српској историји – православно, антифашистичко и социјалистичко.

Аутор је присутан у српској политици и дипломатији од краја 80-их, у целом релевантном раздобљу, лично познаје већину њених главних актера, а мало ко попут њега добро познаје људе и односе у савременој Русији. То све његове бритке текстове, често песнички инспиративне, чини релевантним и поузданим.

Владимир Кршљанин (1960) је књижевник и научни радник, који је у тешком времену за нацију све ставио у службу српске политике и дипломатије. Био је члан руководства СПС, помоћник Милошевића у Хагу, амбасадор. Председник је Српског одељења Међународне словенске академије.

Књига садржи и одзив Сергеја Бабурина и поговор Слободана Антонића. Цитирамо:

         «Владимир Кршљанин није само истакнути друштвени и политички делатник савремене Србије. Он је и политички мислилац, који аргументује зашто Србија треба да буде међу лидерима Словена, не претварајући се у периферију Европске Уније. Србија је, заједно са Русијом, духовни стуб словенског света, што значи да су управо оне позване да спасу, како јединство Европе, тако и сам мир на континенту. Кршљанин брани тај закључак свом снагом своје душе и логиком размишљања. У потпуности сам са њим сагласан.»

(ЈЕЗИВИ СНИМАК) СМРТ УЖИВО! Тинејџер намерно прегазио школског друга! КАДА ГА ЈЕ ВИДЕО, САМО ЈЕ ДОДАО ГАС!

          СЕРГЕЈ БАБУРИН, Председник Међународне словенске академије, Потпредседник Државне Думе Русије 2. и 4. сазива

         «ЗА ОБНОВУ ПОЛИТИКЕ СУВЕРЕНОСТИ И ЕМАНЦИПАЦИЈЕ

Од изласка Кршљанинове књиге Слободна Србија – приручник за ослобођење (2008), Владимир и ја често смо се виђали и разговарали. Бринуло нас је то што се притисци на Србију настављају, што се продужава са нашим државним, економским и културним ломљењем, а да наша друштвена елита све то покорно прихвата само зарад имагинарних „евроинтеграција“.

Кршљанин је наставио да пише и наступа баш на линији борбе за извлачење Србије из колонијалног положаја према Берлину (Бриселу) и Вашингтону. Тих десет година његове борбе (2008-2018) сасвим лепо се очитује у ових двеста чланака и наступа сабраних у књигу Србија и Русија.

Русију Кршљанин с правом препознаје као одлучујућу шансу да се Србија извуче испод атлантистичког ига. Русија нам свих ових деценија, као и у ранија два века, подсећа Кршљанин, јасно показује наклоњеност, и то делима, а не речима.

ЗЛОЧИНАЧКИ ПЛАН НЕОУСТАШКЕ ВЛАСТИ У ЗАГРЕБУ! Хрвати мигранте тајно пребацују у Србију! ПРЕ ТОГА ИХ ПРЕТУКУ И ОПЉАЧКАЈУ!

Значај те поруке данас је за Кршљанина суштински важан: Србија без Русије је не само колонизована територија без идентитета, већ и Србија без Косова, можда и без Војводине, без Рашке, без Републике Српске…

Кршљанин прижељкује активнију улогу Русије, али он зна да је таква улога могућа само ако Москва у званичном Београду добије искреног партнера коме је стало до суверености и демократије.

Зато је ова Кршљанинова књига важна. Разнородна и необична по својој структури, она има документарну, али и еманципаторску вредност.

Због тога имам част да ову књигу од срца препоручим читаоцу.»

         СЛОБОДАН АНТОНИЋ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Следи расплет: Хоће ли Срби формирати блок у Босни и Херцеговини

(ВИДЕО) СРПКИЊА ЈЕ СНАЈПЕРИСТА КОЈИ ЛЕДИ КРВ УКРАЈИНЦИМА: Била је и монахиња и дилер, а ЊЕНО РАТНО ИМЕ ЈЕ БАГИРА!

(ВИДЕО) ТОТАЛНО ЛУДИЛО! Славни спортиста покушао ДА СЕ УБИЈЕ, возио 305 км на сат, ХТЕО ДА СЕ ЗАКУЦА У ЗИД, а онда је зачуо један глас…

СРПСКИ ГЛУМАЦ ВРАТИО СЕ НА СЕЛО И НИЈЕ ГА СРАМОТА ДА НОСИ ГУЊ И УЗГАЈА КОЗЕ: Желео сам да помогнем родитељима како би од поштеног СЕЉАЧКОГ РАДА могли да живе! САД ГА ЗНА ЦЕЛИ СВЕТ!

ПАО ТЕРОРИСТА КОЈИ ЈЕ СЛАО БОМБЕ ОБАМИ И ДЕ НИРУ: ФБИ ухапсио мушкарца због слања 12 пакета са експлозивним направама истакнутим личностима у САД!

Извор: fakti.org

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri