Кркобабић током обиласка задруге "Топличко сунце" у селу Ресинац
Економија

Кркобабић: Стратешки циљ Владе формирање што већег броја задруга

Министар без портфеља задужен за регионални развој Милан Кркобабић изјавио је у селу Ресинац крај Прокупљу да је један од стратешких циљева Владе Србије формирање што већег броја земљорадничких задруга.

Милан Кркобабић је посетио новоформирану задругу „Топличко сунце“ и пољопривредно газдинство Владана Орловића у селу Ресинац надомак Прокупља.

Истакао је и да је остваривања интереса пољопривредника основни циљ формирања нових задруга.

Додао је и да је пријатно изненађен што је и на територији прокупачке општине већ формирана једна таква задруга.

Према његовим речима задругари на основу пројеката и бизнис планова могу да добију субвенције и бесповратна средства за куповину машина и друге опреме.

Напоменуо је да су им на располагању субвенције и бесповратан средства и за изградњу складишних и прерађивачких капацитета, система за наводњавање, садница и друге опреме.

Директор задруге „Топличко сунце“ Владан Орловић, која је формирана пре два месеца, је рекао да та задруга има пет чланова који поседују близу 100 хектара земље.

Орловић је рекао да је та задруга формирана и ради појефтињења производње, добијања субвенција за куповину пољопривредних машина као и друге опреме.

Као разлоге за формирање задруге навео је и увођења нових стандарда и технологија у производњу и лакши пласман производа под повољнијим условима на тржишту.

Додао је да и пољопривредници, не само из овог, већ и других села могу да јој приступе.

Извор: Бета

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu