Printscreen
Политика Србија

Кркобабић: Повишице најпре пензионерима

Пензионери треба да добију први повећање јер су поднели највећи терет како би дошло до финансијске консолидације па тек онда запослени у полицији, војсци, здравству и другим секторима али то треба да буде заједничка одлука и председника и Владе а не само појединих министара, рекао је за РТС министар без портфеља и лидер ПУПС-а Милан Кркобабић.

Важно је да пензије и плате расту а колико ће то певећање бити треба да буде постигнута ширим консензусом рекао је Милан Кркобабић гостујући у Дневнику РТС.

„Фискални савет постоји да да мишљење, људи излази са различитим мишљењима. За нас је битно да плате и пензије морају да расту, колико, то ћемо видети“, рекао је Кркобабић.

Пре неколико дана из ПУПС-а је саопштено да је дошло време да и други затегну каиш а не само пензионери.

ПОПУНИТЕ НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ КЛИКОМ ОВДЕ

„Простора за прерасподелу има, највећу жртву до сада су поднели пензионери и један део запослених. Прошле су три године тако да је сада могуће размишљати и о дугорочним мерама. Јавна предузећа морају да пуне буџет у наредном периоду“, сматра лидер ПУПС-а.

Што се тиче најављене једнократне помоћи за пензионере али и тринаесте пензије, Кркобабић сматра да је то убвек добродошла мера али да то није питање само за министра финансија.

„За нас ово није питање само за једног министра већ за целу владу и треба да се разговара о ширем консензусу. Прво треба повећати пензије па онда дати веће плате и полицији, војсци, просветарима. Једнократна помоћ је пожељна а што се тиче 13. пензије у граду Београду постоје средства, а трошкови у Београду су реално највећи и мора се бринути о тим људима“, рекао је лидер ПУПС-а.

Последњих дана, пре коначне одлуке Владе, сви излазе са својом рачуницом ко и колико повећање очекује.

„То је лепа вест али то мора да буде одлука Владе Србије али и председника државе јер је он био гарант фискалне консолидације. Министри долазе и одлазе а 1.700.000 пензионера је константа“, каже Кркобабић.

Владин пројекат задругарства већ је почео да даје резултате а како сачувати српско село била је тема и у САНУ-у.

„Број задруга је за само пар месеци порастао на скоро 100. Ми смо дали новац за четири задруге, две постојеће и две нове. Оно што је битно задругарима је што сада имају подршку Валде и са највишег академског нивоа јер без задруга нема српског села абез села треба да се запитамо шта ћемо. Трогодишњи пројекат вредан 25 милиона евра се наставља и у 2018. и када се разматра шта са слободним средствима ево доброг примера где треба улагати“, закључио је Милан Кркобабић.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Трпимо велике притиске због Руско-српског центра

Откривен споменик народном хероју Милану Тепићу

Рогозин: Руска техника се производи за рат, а не за параду

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
19°
Sun
19°
Mon
12°
Tue
10°
Wed