Printscreen
Uncategorized

Кривокапић: Војску ће водити изузетни младићи и девојке

Портпарол Војске Србије, капетан фрегате Јован Кривокапић, каже за РТС да су резултати последње генерације кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА фантастични и да ће Војску Србије у будућности водити изузетни младићи и девојке.

Јован Кривокапић наводи да је просечна оцена кадета Војне академије 8,23, што је у последњих десет година један од највећих резултата, а код кадета Медицинског факултета ВМА просек је 9,57, тако да је „пред њима светла каријера“.

Портпарол ВС је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да ће најлепши део данашње промоције бити дефиле кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА, који ће проћи центром града.

Што се тиче запослења младих официра, они ће се већ у понедељак јавити у своје матичне јединице.

Указује да се војни систем школства издваја по томе што све младиће и девојке који успешно заврше неку војну школу чека сигуран посао у јединицама ВС и установама Министарства одбране.

Говорећи о пријему професионалних војника, Кривокапић каже да је интересовање такво да се могу попунути упражњена места.

Подсећа да је од октобра прошле године почео пријем људи који су добровољно служили војни рок са оружјем и млађи су од тридесет година.

Напомиње да је конкурс за пријем професионалних војника однедавно отворен свакодневно.

Коментаришући листу најмоћнијих армија света 2017. године коју је урадио војни сајт „Глобал фајерпауер“, а на којој је ВС смештена на 83. место од 133 земље, Кривокапић каже да нису емотивно реаговали.

Циљ Војске Србије није да буде добро позиционирана на наведеном сајту, већ „да испуни све мисије и задатке који су јој поверени“, закључује Кривокапић.

Дванаеста свечана промоција најмлађих официра Војске Србије на платоу испред Народне скупштине почиње у 11 часова када ће 187 дипломаца бити промовисано у прве официрске чинове.

Најбољима у рангу биће уручена традицонална војничка одличја, официрске сабље, док ће најуспешнијим кадетима по видовима и службама бити уручени пиштољи са посветом.

Промоцији најмлађих официра Војске Србије присуствоваће највише државно и војно руководство, као и бројни гости из земље и иностранства.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Мадуро: У етапи смо која ће послати у историју америчку хегемонију у Венецуели и свету

Ансамбл Александров наступа у Београду и Новом Саду

Спречен шверц златарске опреме на Хоргошу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue