Србија Хроника

КРИМИНОЛОЗИ ОТКРИВАЈУ ПРОФИЛ ПЛАЋЕНИХ УБИЦА: Ко су ти људи, одакле се унајмљују и колико новца узимају да би УБИЛИ НЕКОГА!

Колико ће наручилац убиства платити професионалну ликвидацију свог непријатеља зависи од тога какав је статус жртве и колико је опасна. Ликвидације особа које припадају криминалном миљеу обично се крећу око 30.000 евра.

ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ: Србија послала војску и жандармерију на „границу“ са Косовом

Убиство Драгослава Милорадовића (43) које се догодило у понедељак увече испред перионице у Вишњичкој улици на Карабурми дело је плаћених убица.

О томе јасно сведочи начин ликвидације Милорадовића, иначе кума Луке Бојовића, вође Земунског клана. Милорадовића су у дворишту ауто-перионице убила два мушкарца која су обучена у црно са кацигама на главама пришла на мотору „кавасаки“ и у њега испалили 15 метака, па нестали без трага.

„ЗГРЧИО САМ СЕ, ИЗ МОЈИХ ЦРЕВА ЈЕ ИЗЛАЗИЛО…“ Мехо детаљно описао како су га хапсили на аеродрому

Да је злочин био добро испланиран најбоље говори то што су убице кружиле улицом чекајући да Милорадовић изађе из свог аутомобила како би имали јасну мету. Оног трена када му је зазвонио телефон и он је изашао из аута и сео на клупицу поред, испред њега се зауставио црни мотор са две особе на њему.

Још се утврђује да ли су обе особе пуцале у њега, или само једна, али у Милорадовића је испаљена киша метака. Пао је на земљу, па је оверен са још неколико хитаца.

Убице су онда окренуле мотор и брзо нестале са лица места.

(Фото) ОПЕТ КРЕЋЕ НЕВРЕМЕ, СПРЕМИТЕ СЕ! Ове делове Србије захватиће град и грмљавина!

По добро познатом сценарију професионалаца, побегли су у забачено место, овога пута у Звездарску шуму, и запалили мотор како би прикрили сваки свој траг.

Цену „диктира“ жртва

С обзиром да је Милорадовић био кум и близак сарадник Луке Бојовића, сумња се да су убице за ову егзекуцију узеле доста новца. Посебно када се узме у обзир да је Бојовић неко ко убиства најближих не прашта, већ се води крилатицом „око за око, зуб за зуб“. Убице су за извршење ове ликвидације готово сигурно захтевале озбиљну суму новца како би после злочина могли да нестану и добро се сакрију од Бојовићеве освете.

ЛЕГИЈА ПОСЛАО ПИСМО ИЗ ЗАТВОРА: Нећу да будем сведок-сарадник!

И према речима криминолога Добривоја Радовановића, цена ликвидације зависи од тога ко је будућа жртва, али и од тога да ли и колико обезбеђење та особа има и од тога колико би то убиство могло бити тешко.

„Према информацијама „из поџемља“ цена егзекуције, такође, зависи и од тога које ће оружје користити том приликом, али и од начина на који ће починиоци после бити заштићени. Има малолетника који су спремни да за 200 евра убију некога, и та убиства немају везе за професионалним, а ако је статус жртве проблематичан цена се креће до 30.000 евра“, објашњава Радовановић.

Како каже, жртва „проблематичног статуса“ је она која је позната, добро рангирана у крими круговима или је велики пријатељ неког познатог криминалца.

„Доста тога зависи и од тога које ће последице сносити убице“, каже он.

Радовановић наглашава да цене ликвидација могу варирати и од клана до клана.

ГДЕ ЋЕ НАМ ДУША: СРАМОТА, ИСТОРИЈСКЕ ДРАГОЦЕНОСТИ ПРОДАЈЕМО ПРЕКО ИНТЕРНЕТ АУКЦИЈА ЗА СИЋУ!

„Нема баш устаљеног и договореног ценовника за тако нешто, већ су то најчешће „погађања“ од случаја до случаја“, каже он.

Миле Новаковић, бивши начелник Управе криминалистичке полиције МУП Србије каже да су у многим случајевима оне извршене и „за џабе“.

„Цена ликвидације је растегљива ствар јер неки, попут чланова криминалних група убијају и без пара како би добили боље место у оквиру криминалне групе“, каже Новаковић.

Он додаје да ликвидације ипак могу коштати од неколико хиљада евра, па до милионских вредности. Он, такође, напомиње да то зависи од тога ко је жртва.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) МАНИЈАК ПОКОСИО ЉУДЕ НА ПУМПИ У МАЛОМ ЗВОРНИКУ! ЛОКАЛНИ ФУНКЦИОНЕР УМАЛО ИЗАЗВАО НЕЗАПАМЋЕНУ ТРАГЕДИЈУ!

Криминлози се слажу да су плаћене убице често различити профили људи и да међу њима има аматера, попут „клинаца који ће убити за ситне паре“ како би имали себи за дрогу.

Међутим, Радовановић додаје да су озбиљне професионалне убице обично врло специфичне особе.

„То су углавном они који су прошли ратишта, едуковани су у службама безбедности или специјалним јединицама. Они који су вични у коришћењу оружја, пуцању у покрету“, објашњава он.

ОБРАЧУН У БЕОГРАДУ! Упуцан Милош Кнежевић (28), ЛЕКАРИ МУ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ!

Криминлог додаје да се професионалне убице углавном унајмљују из земаља у окружењу.

„Или се изнајмљују из кругова бивших специјалних јединица“, објашњава Радовановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НОВИ ТЕРОР НАД СРБИМА НА КИМ: Током ноћи каменоване две српске куће у Витини!

ПИСМА ИЗ МАГЛЕ! Колумна Милана Добромировића: Зашто Србија треба да тужи НАТО пакт

ПУТИН: Састанак са Трампом се одлаже због унутрашње борбе у САД

И ЕВРОПА ГА СЕ ГАДИ, САМО ЈЕ У СРБИЈИ „ВЕЛИКИ УМЕТНИК“: ЧЕСИ ИЗБАЦИЛИ ХРВАТСКОГ РЕДИТЕЉА ИЗ ПОЗОРИШТА!

Извор: Kurir.rs/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon