Youtube
Русија Свет

Кремљ: Савченко руски обавештајац? Бесмислица

Идеја да су заменицу председника украјинске Врховне раде Надежду Савченко регутовале руске обавештајне службе док је била у затвору у Русији "чиста је бесмислица".

(ВИДЕО) КУПИО КУЋУ, ПА СЕ ШОКИРАО КАДА ЈЕ ОТВОРИО ПОДРУМ: Оно што је тамо затекао га је оставило без текста

Идеја да су заменицу председника украјинске Врховне раде Надежду Савченко регутовале руске обавештајне службе док је била у затвору у Русији „чиста је бесмислица“, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

 „То су вероватно предложили Британци, они воле такве теорије. Наравно, то је чиста бесмислица. Савченкова је питање унутрашњих послова Украјине“, рекао је Песков у интервјуу за једну руску телевизију.

Он се запитао да ли ће Европски лидери издати саопштење у ком ће затражити да Кијев ослободи Савченкову, преноси ТАС С.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ХОРОР: Муж је 100 пута бичем ударио пред целим селом, а када се онесвестила од бола, окупљена маса покушала да је силује!

Државни тужилац Украјине Јуриј Луценко 15. марта ове године је пред украјинским парламентом поднео документ у коме је Савченкова оптужена за низ кривичних дела, укључујући и терористички напад током седнице парламента.

Недељу дана касније украјински посланици донели су одлуку да се Савченковој укине посланички имунитет и изгласали да се против ње покрене поступак.

Убрзо након тога Савченкова се нашла у предистражном притвору. Она је у петак започела штрајк глађу.

КРВАВА СВАЂА У МЛАДЕНОВЦУ: Шахиста фигуром другу ископао око

У јуну 2014. године, Савченкова је ухапшена у Русији, где је касније осуђена на 22 године затвора због саучесништва у убиству двоје руских новинара у источној Украјини. У затвору у Русији провела је скоро две године, док је председник Русије Владимир Путин није помиловао 25. маја 2016. године.

Након тога, она се враћа у Украјину где је наставила своју активну политичку каријеру као украјински посланик, наводи ТАС С.

ЕВО КО ЈЕ ЖЕНА КОЈОЈ ЈЕ ЈЕЛЕНА МАРЈАНОВИЋ ПОСЛАЛА ПОРУКУ ПРЕД СМРТ!

Украјинске власти окренуле су јој леђа након што је она у сопственој режији путовала у самопроглашене Републике Доњецка и Луганска у источној Украјини, где је разговарала са руководством тих самопроглашених република.

Извор: Новости

Оставите коментар