sps.org.rs
Политика Србија

Дачић: Не смете да издате Београђане, част се једном губи

Никада нисмо издали свој народ и у Београду не смете да издате Београђане, јер кампање дођу и прођу, а остаје народ, поручио је на предизборном скупу лидер СПС-а Ивица Дачић.

МОСКВА ЖЕСТОКО ОДБРУСИЛА БРИТАНЦУ: Срби имају другачије мишљење од Џонсона по питању насилног мењања граница!

„Част се губи само једном. Не смемо да изгубимо част и зато не смете да лажете народ. Говорите шта је реално и својим примером покажите да ћете се борити за грађане, а не за своје џепове. Ја сам гаранција да ћемо водити одговорну државну политику“, рекао је Дачић који је истакао да је поносан на листу СПС – ЈС на којој се, каже, налазе стручни људи у свим областима.

Дачић који је министар спољних послова није желео да превише говори о београдским изборима, јер му, каже, поред посла који ради нису на „дневном реду“ међутим, позвао је кандидата за градоначелника Александра Антића да води Београд као што он (Дачић) води спољну политику.

Говорећи о ситуацију у којој се данас налази земља, Дачић је казао да то што Србија хоће у ЕУ не значи да ће да води антируску или антисрпску политику.

(ФОТО)/(ВИДЕО) ГОРИ „БЕОГРАД НА ВОДИ“: Пожар у једној од кула стамбеног комплекса!

„Ја волим Русију зато што волим Србију, јер без Русије не можемо да одбранимо српске интересе“, рекао је Дачић.

Он је истакао да се на СПС и ЈС не могу вршити притисци, уцене и да их не интересују „политичке награде“ , те да свака уцена у стилу само уведите санкције Русији или признајте Косово и одмах ћете ући у ЕУ неприхватљива.

„Радим за интересе Србије и не плашим се никога. Ми желимо добре односе у региону, да живимо нормално. Али ако неко хоће да понижава Србију, да се ми некоме извињавамо – то неће ићи“, поручио је Дачић.

Како је рекао, није ствар у извињењу већ у историјским чињеницама да су Срби били највеће жртве геноцида у прошлом веку.

(ВИДЕО) ЗАВЕТНИЦИ: Залагаћемо се да здравствени систем стигне у свако насеље!

„После геноцида у Другом светском рату, ‘велика Србија’ никада није постојала. Она је постојала у сновима или у причама неких, а велика Хрватска је постојала. Није њима Хитлер направио државу, Хрвати су направили НДХ и зато треба да сносе одговорност. Једино тражимо да се не релативизују злочини“, рекао је Дачић.

Поновио је да ће свакодневно радити на томе да се број држава које су признале Косово смањи испод сто.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма поновио је да се залаже да у брак улазе мушкарац и жена, као и да је против Параде поноса.

„Кад је Ивица био премијер, није било параде. Ми смо рођени и васпитавани да се домаћински понашамо, да је породица светиња“, рекао је Марковић који је београдске изборе оценио као „велики изазов за ту коалцију“.

Он је поручио да та коалиција никада више неће гласати да се у Србији смањују плате и пензије, јер су примања мала.

НОВА ПРЕТЊА РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Последице НАТО вежбе на Мањачи осећаће се милијарду година!

Кандидат за градоначелника Александар Антић каже да Београђани 4. марта имају прилику да судбину повере у сигурне руке и додаје да је поносан на листу социјалиста на којој се налази десет универзитетских професора, спортисти, радници у култури.

„Бити Београђанин је начин живота. То није ни место рођења ни само место боравка. Поносни смо што Београд постаје светска метропола, на оно што је урађено у протеклих неколико година. Треба далеко гласније да причамо да смо део тог успеха. Ниједан успех не би био могућ без СПС-а“, рекао је Антић.

Како је казао, Београд не сме да стане и да се враћа уназад већ мора да се и даље развија.


РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ: Залагаћемо се да здравствени систем стигне у свако насеље!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОТКРИВАМО: Руско-српски хуманитарни центар ускоро и у Војводини?!

БИВШИ ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК У БИХ: „Срби су најпаметнији, раде дипломатски, мудро и истрајно!“

Украјина се спрема за рат широких размера с Русијом

(ФОТО) СЈАЈНЕ ВЕСТИ ИЗ МОНАКА: Ђоковић на терену са рекетом у руци!

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
22°
Mon
17°
Tue
23°
Wed
25°
Thu