Pxhere
Економија Србија

Ковачевићи НЕ ИДУ НА ПОСАО, али сваког месеца зараде НАЈМАЊЕ 1.200 евра!

За трочлану породицу Ковачевић из Црне Баре, код Богатића, раде пчеле у 300 кошница.

Немају других извора прихода и пристојно живе од продаје меда, али већ на почетку домаћин Драгорад разбија илузују да су у пчеларству слатки и мед и паре.

Као у сваком другом послу, тврди он, не може да се заради без проливеног зноја, а у овом је исто, ако не и важније – знање.

САД СТРАХУЈЕ ОД СРБИЈЕ! Америчка агенција анализира нашу реакцију због формирања „ВОЈСКЕ КОСОВА“!

– Због тешког живота и безнађа многи, не знајући где да зараде неки динар, определе се за пчеларство и очекују да ће се брзо обогатити. Као пре неколико година када су људи чули да се може зарадити од малина, па се онда малтене сви залетели да их саде. Не може то тако. У пчеларству је потребно бар двадесет година улагања и учења да би се солидно зарађивало – каже Ковачевић.

ВЕСЕЉИ ВИШЕ НЕ СЛУША НИ НАТО: У петак ће се гласати о војци Косова!

Ковачевић је задовољан што од меда и других пчелињих производа његово домаћинство живи као да сво троје примају лепе плате. Драгорад нам је рекао да свако од њих заради једну просечну плату у Србији што им је сасвим довољно за солидан живот.

Чак је и син Никола, иако је завршио факултет, уместо да потражи посао, одлучио да остане у газдинству и посвети се породичном бизнису. Годишње произведу између пет и десет тона меда, тону и по полена и око хиљаде матица и три стотине ројева пчела.

ШТА ЋЕ САДА РЕЋИ ВОДИТЕЉ? Иван Ивановић брутално извређао Ивану и Барбару, а Студио Б овим потезом узвраћа ударац!

У пчелињаку раде током целе године, у сезони врцања без одмора и ноћу, а кратак “годишњи одмор” имају само зими.

Српски мед, посебно багремов, веома је цењен у Европи и свету. Осим у Немачку, Норвешку, Велику Британију, извози се у Јапан и САД.

ЕВО КАКО ИЗГЛЕДА ЖИВОТ ДАРКА ШАРИЋА ИЗА РЕШЕТАКА! 5 година је у самици, иде сам у шетње, а виђа само адвокате и породицу!

На светском тржишту нема довољно меда, па Ковачевић сматра да је велика штета српски пчелари осим субвенција приликом набавке кошница и опреме не примају подстицаје које би искористили да повећају производњу. Позитивно је, каже, што све више љјуди гаји пчеле и тиме “крпе” породични буџет, али је, наводи, можда последња прилика да држава и локане самоуправе почну више да помажу пчеларима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ОВДЕ РУСИ ШАЉУ НАЈГОРИ ШЉАМ: Највећи серијски убица остатак живота биће у озлоглашеном затвору из ког никад нико није изашао!

СРБИ НА КиМ НЕ ОДУСТАЈУ! И данас протест у Косовској Митровици!

МЕДОЈЕВИЋ И КНЕЖЕВИЋ НА СЛОБОДИ! Уставни суд ЦГ донео одлуку да посланици ДФ морају да буду ослобођени!

(ФОТО) ШОКАНТНА КРАЂА У СРЦУ БЕОГРАДА, МАША ОСТАЛА СКАМЕЊЕНА НАСРЕД УЛИЦЕ: Човек ми је из чиста мира украо пса у Драјзеровој и побегао са њим! Молим вас, помозите ми да га нађем, зове се Сан

(ВИДЕО) ДОДИК РЕКАО ЛАЗАНСКОМ: Не могу да нам наметну „такву“ БиХ!

ХОРОР КОД ТРСТЕНИКА! Муж и жена нађени мртви у бунару, а у породичној кући нађено дете (3) у тешком стању! ИЗНЕТЕ НЕВЕРОВАТНЕ СУМЊЕ

ДРЕЦУН: Приштина још само може да посегне за насиљем

Telegraf.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
12°
16°
Tue
14°
Wed
14°
Thu
16°
Fri