Србија

(ВИДЕО) КОСТИ МУ СЕ РАСПАДАЈУ ПОСЛЕ СЛУЖБЕ НА КОСОВУ, СТРАВИЧНА ИСПОВЕСТ ИТАЛИЈАНСКОГ ПУКОВНИКА: Џиновски тумор на плућима добио сам 1999. од ОСИРОМАШЕНОГ УРАНИЈУМА

Пуковник италијанског Црвеног крста Емерико Марија Лачети изјавио je да му је по повратку с Косова дијагностикован "џиновски тумор" на плућима!

(ФОТО) ДЕТАЉИ НАПАДА НА СРБЕ НА КОСОВУ: Повређена жена и шестомесечна беба! Албанци добацивали мајкама са децом, Срби скочили у заштиту, настао ХАОС!

Према његовим речима, тумор је био директна последица изложености јонизирајућем зрачењу којем је тамо био изложен.

Лачети се са Косова у Рим вратио јула 1999. године. Он је са својом службом имао задатак да помогне становништву на КиМ. Неретко је, како каже, удисао прашину и честице непосредно по бомбардовању.

Према његовим речима, већ у новембру су почели проблеми са дисањем, а крајем децембра потврђено је да има џиновски тумор.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО 18+) НЕЗАПАМЋЕНА СЦЕНА НАСИЉА У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Младић КРВНИЧКИ удара старца и оставља га да непомично лежи на улици

– Већ 1. јануара сам смештен у болницу, а три дана касније узет је узорак за биопсију. Стиже дијагноза најтеже неоплазије – нехоџгинов лимфом – прича Лачети за „Новости“.

Већ 13. јануара маса му је затворила све функције на врату и почела да му притиска срце, а након биопсије почео је са хемио и радио терапијама, на које је пуковник добро реаговао, те се маса смањила за 95 одсто.

– Остало је пет одсто тумора и сада сам под сталном контролом, јер је у тумору пронађена маса дословно ‘округла керамика’, последица радијације и високих температура које се развијају при експлозији пројектила осиромашеног уранијума који, зна се припада нуклеарној технологији – каже пуковник Лачети.

(ВИДЕО) МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ: „НАРКО ДИЛЕРИ СУ ГАЗДЕ ГРАДА, СРБИ НИСУ ПОЖЕЉНИ У СРБИЈИ!“

Он додаје да велики проблем има са костима, да има протезу уместо једног кука, а да има проблема и са лактовима и раменима.

– Можда ћу морати да оперишем и други кук и уградим протезу – рекао је Лачети.

После дуге правосудне битке, Суд у Риму је 2009. године признао Лачетију статус „жртве дужности“, а као узрок је наведена изложеност јонизирајућем зрачењу, док је делимичну одштету добио тек 2012. године. Са захтевима многих других оболелих војника или породица жртава, није ишло глатко, пишу „Новости“.

Оснивач Војне опсерваторије Доменико Леђеро, објавио је још 24. марта 2009. године да је тада било 2.558 оболелих италијанских војника због изложености осиромашеном уранијуму и да је преминуло њих 171.

(ФОТО) ПОГЛЕДАЈТЕ: Ово је срамна фотографија коју су Албанци хтели да изложе у Београду

Тек после више од девет година од бомбардовања на КиМ и јавних протеста, жалби судовима и резултата тада установљене комисије за истрагу, додељено је првих 30 милиона евра за обештећење жртвама осиромашеног уранијума.

Према последњим подацима, од 1999. године до сада је преминуло више од 359, а оболело више од 4.000 италијанских војника који су били изложени дејству осиромашеног уранијума, а међу њима је велики број оних који су били на Косову.

Каплар Ђузепе де Бјази (41) најновија је жртва канцера у редовима италијанске војске, од којег је оболео јер је био излажен дејству осиромашеног уранијума. Де Бјази је боравио у Босни и Херцеговини (1999), на Косову (2003), у Авганистану (2010) и у Либану (2012), наводе „Новости“.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК) Ево шта каже Мишо из Старе Пазове који је БРУТАЛНО ПРЕТУЧЕН док је возио бицикл!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАПАДНУТА ДЕЦА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ НА КОСОВУ!

Русија Донбасу: Не подлежите провокацијама украјинских снага

Мушкарци изазивају стрес и скраћују живот женама

Извор: Večernje novosti/infomer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
19°
Mon