Pixabay
Србија Хроника

КОСМАЈЦУ ВРАЋЕНА ИМОВИНА: После правоснажне пресуде добио назад локале и јемство од 200.000 евра

СДА СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ОСАМОСТАЉЕЊЕ СРПСКЕ?! Додик: Иницијатива СТРАНКЕ БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА значи крај БиХ!

БЕОГРАД, 23. јануара (Тањуг) – Након правоснажне пресуде којом је крајем октобра Драгослав Космајац (64) ослобођен од оптужби за подстрекавање на злоупотребе, њему је враћено јемство од 200.000 евра и 20-так локала који су му били привремено заплењени током кривичног поступка пред Вишим судом у Београду.

Што се тиче неоснованог лишења слободе и притвора у којем је био четири месеца, Космајац није поднео молбу за споразум о накнади штете комисији Министарства правде, речено је Тањугу у министарству.

Током привремене заплене локала, која је трајала скоро четири године, њима је уз обавезу „доброг домаћина“ управљала, односно давала их у закуп Дирекција за управљање одузетом имовином Министарства правде.

ВЕЛИМИР ИЛИЋ: ВРЕМЕ ЈЕ ДА МИ ПОШТЕНИ ДОЂЕМО НА ВЛАСТ!

Локали су наставили да раде и после заплене, али је кирију од закупа убирала Дирекција.

Сада је у току је пребацивање новца који је приходован издавањем непокретности које су биле привремнео одузете, речено је Тањугу у Министарству правде.

„Поступак пребацивања новца биће окончан када се оконча поступак плаћања евентуалног пореза на приход од издавање непокретности“, навели су у Дирекцији.

Јемство од 200.000 еврам које је положио како би се бранио са слободе, такође му је враћено, након правоснажне одлуке о враћању јемства од 3. децембра, рекла је за Тањуг портпарол Вишег суда Бојана Станковић.

Вулин послао БРУТАЛНУ ПОРУКУ усташици Колинди: КОМЕ ЈЕ ЈАСЕНОВАЦ РАДНИ ЛОГОР, ТОМЕ ЈЕ И СТЕПИНАЦ СВЕТАЦ!

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио Космајца од оптужби да је двојицу геодета подстрекавао на злоупотребу службеног положаја како би му припала парцела на Звездари која је у власништву државе.

Том одлуком одбијена је жалба тужилаштва и потврђена је првостепена пресуда Вишег суда којом су Космајац, Драги Милидраг и Милан Рапајић одлобођени због недостатка доказа да су извршили кривична дела.

Државно правобранилаштво као представник Републике Србије упућено је на парницу ради остваривање свог имовинско-правног захтева.

Космајцу је после хапшења 9. новембра 2014. године одлуком Вишег суда било привремено заплењено двадесетак локала у Београду.

ТРАЖЕ ПРОМЕНУ ИМЕНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ? Федерација спрема свилени гајтан

Четири месеца касније, пошто је уплатио суду јемство од 200.000 евра, 10. фебруара 2015. Космајцу је укинут притвор и пуштен је да се брани са слободе.

Он је пре хапшења у био довођен у везу са трговином наркотицима, али за то никада није оптужен.

(ВИДЕО) ОВО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! РУСКА НОВИНАРКА ЋАСКАЛА СА ВУЧИЋЕМ, ПА МУ УДЕЛИЛА КОМПЛИМЕНТ: Ево шта јој је кроз осмех одговорио председник Србије

„САДА ПЛАЧЕ И ОДБИЈА ДА ЈЕДЕ“ Каже да се каје што је убио друга из детињства, али Вељков стриц тврди да је злочин УНАПРЕД ИСПЛАНИРАН

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ЛЕЖАЛА У КОМИ 10 ГОДИНА, А ОНДА ПОЧЕЛА ДА СЕ ПОРАЂА: Ухапшен монструм који је СИЛОВАО немоћну девојку у болници, особље шокирано када се открило ко је злочинац!

(ВИДЕО) ЛИНЧ! Српски војници жестоко кажњени због Божићне песме

(ВИДЕО) ОН ЈЕ ПУКОВНИК РУСКИХ СПЕЦИЈАЛАЦА И НАЈОБУЧЕНИЈИ ВОЈНИК НА ПЛАНЕТИ: Погледајте шта све ради човек кога је тренирао лично Стаљинов телохранитељ! ЊЕГОВА ВЕШТИНА ОСТАВЉА БЕЗ ДАХА

НЕМА НАДЕ ДА ЈЕ ФУДБАЛЕР ЖИВ! Шеф спасилачког тима: Издржао би само неколико сати у води

ЗИМА ЗАДАЈЕ НОВИ УДАРАЦ! УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ! После ледене кише, снег до 40 цм, а ово ће бити НАЈЛЕДЕНИЈИ ДАН!

ПОЧЕО САСТАНАК ВУЧИЋА И МЕРКЕЛОВЕ У ДАВОСУ! Главне теме – квоте за челик, Косово и Метохија, економија…

Извор:  Kurir.rs/Tanjug

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
27°
Mon
27°
Tue
29°
Wed
28°
Thu