Извор: pixabay.com
Свет

Конзервативци у Католичкој цркви оптужили папу за јерес

Група конзервативаца у Католичкој цркви оптужила је папу Фрању да шири јереси и позвала га да их се одрекне што пре је могуће.

То је нови протест против папиног документа „Аморис летиција“ из 2016, у којем је ублажио дугогодишњу забрану причешћивања људи који су разведени па поновно венчани, пренео је хрватски портал Индекс.

Приморани смо да упутимо исправку вашој светости због ширења јереси у апостолској поруци „Аморис летиција“, наводи се у писму које су потписала 62 критичара.

Папу критикују због, како се наводи, незапамћене симпатије према Мартину Лутеру, чије идеје о браку, разводу, опросту и божанском закону одговарају онима које промовише папа.

Упозоравајући на седам јереси у том документу, писмо се завршава поруком: „С поштовањем инсистирамо да ваша светост јавно одбаци те предлоге“.

Међу потписницима су бивши директор ватиканске банке Еторе Готи Тедески и вођа отпадничке групе Друштво светог Пија X Бернард Фелај.

Не оптужујем папу, волим га, а писмо је чин привржености, рекао је Тедески за Ла Републику, приказујући писмо као покушај да се папи помогне да исправи грешке.

Папа је узнемирио ортодоксне католике предлозима да црква мање брине о правилима и чини више како би допрла до грешника.

Критичари, укључујући четворицу кардинала који су му прошле године два пута писали, сматрају да својим попуштањем према разведенима поткопава католичку догму о нераскидивости брака. Двојица тих кардинала у међувремену су умрла, а друга двојица нису потписала ново писмо.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ово су ЗАСЛУГЕ капетана Драгана због којих би Срби морали да га поштују КАО ЈУНАКА! (ВИДЕО)

Један од најбогатијих Руса заинтересован за РТБ Бор

Русија извела жестоке ваздушне ударе по џихадистима у Сирији (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Wed
26°
Thu
28°
Fri
28°
Sat