Јелена Марјановић (Фото: Фејсбук/ Правда)
Србија Хроника

КОНАЧНО СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ 3Д РЕКОНСТРУКЦИЈЕ: Несумњиво утврђено да је Јелена мртва донешена на насип!

Јелена Марјановић која је 3. априла 2016. године нађена мртва у каналу пуном воде на насипу Црвенка у Борчи није убијена на месту на којем је њено тело пронађено, а њен убица добро је познавао насип, резултати су најновије форензичке 3Д реконструкције коју је обавио Центар за форензичка истраживања из Новог Сада.

(ВИДЕО) ДРАМАТИЧАН СНИМАК ИЗ КАБИНЕ РУСКОГ ХЕЛИКОПТЕРА: Погледајте како Ноћни ловац брише са лица земље тенкове терориста!

Ненад Шипка, директор ЦФИ, представио је резултате до којих је дошао његов тим стручњака, анализирајући насип Црвенка и објаснио да је реконструкција рађена на основу фотографија са увиђаја, обдукционог налаза и изјава Зорана Марјановића, Јелениног супруга.

Приликом анализе лица места проналаска тела Јелене Марјановић, уочили смо да је насип једино место одакле се може доћи до воде, а да се не ломи шибље које обилно расте поред канала. Из овога смо извукли закључак да је убица, или особа која је довезла Јеленино тело, добро познавала насип – каже Шипка и додаје да сходно томе следи „да је убица унапред морао да зна за ово место и да ту може да приђе води и да баци тело, а да не остави траг тканине, коже или крви на шибљу које обилно расте поред канала“.

Објашњавајући резултате 3Д реконструкције Ненад Шипка је навео да његов тим искључује могућност да је Јелена убијена на насипу.

УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ: Ово су брутални злочини на којима је „настало“ Косово

– Искључује се могућност да је ту усмрћена, у ближој и даљој околини лица места проналаска тела. У ближој околини нису пронађени трагови крви, а нема нинаквог логичког објашњења зашто би убица носио тело више стотина метара, да би га баш овде бацио у воду, при томе ризикујући да буде виђен и идентификован – наводи директор ЦФИ кога је ангажовала породица Крсмановић.

– Варијанта да је Јелена нападнута на насипу, па вучена или ношена до овог места на каналу, готово је искључена. Немогуће је да њене крике не би чуо супруг који је био на неколико стотина метара од овог места, као и да неко од посетилаца насипа не би чуо Јеленине крике или видео њену борбу с нападачем. Уколико је убица Јелену прво ударцем у главу онесвестио, морао је до канала вући или носити бар стотинак метара. Опет се поставља питање: како муж или било ко од посетилаца (у једној поруци Зоран је навео да је у време нестанка Јелене између две рампе било између 10 и 12 људи) не би то видео или чуо:

– Није могуће да се ишта дешавало на насипу, а да неко од тих људи није видео напад, чин онесвешћивања и ношења тела до воде. Задавање удараца у самој води је већ објашњавано од стране ЦФИ доо Нови Сад. Непостојање трагова крви на ужем лицу места, на Јелениној мајици, непостојање трагова блата на Јелениној патици, чарапама, тренерки искључује могућност њеног стојања у каналу. Непостојање воде у плућима искључује да се борила у води са нападачем који јој је задавао ударце. На крају, немогуће је да неко од тих 10-12 људи није видео нападача, крвавог, мокрог и блатњавог, како напушта насип. Чак и да је изашао на други страну, према њиви и преко њиве се удаљио са лица места, морао је оставити трагове стопала у меканој земљи њиве, а готово извесно уз ломљење шибља које густо расте са стране канала према њиви – каже Шипка.

ТЕЛЕФОН ЈЕ ЗАЗВОНИО У ПОЛА 3 УЈУТРО, ЧУО САМ САМО: АЛЕКСАНДРЕ, ДОЂИТЕ ШТО ПРЕ! Потресна исповест Београђанина (46) који је годинама чекао нови бубрег! Прву прилику је ПРОПУСТИО!

– Варијанта да је Јелена трчала поред канала није вероватна. Као прво, сам Зоран је изјавио да је трчала насипом, да је за тренутак склонио поглед и да је Јелена нестала из његовог вида. За то кратко време Јелена није могла с насипа претрчати до канала. Тешко је за поверовати да је убица чекао сакривен у шибљу поред канала да Јелена прође, да би је напао, јер као што смо рекли, нема назнака да је Јелена трчала поред канала, а остаје и даље да је 10-12 особа било на насипу. Немогуће је да нико не би чуо њене крике, видео борбу са нападачем. Опет долазимо до задавања удараца у води канала, што смо више пута искључили због непостојања трагова на лицу места проналаска Јелениног тела, Јелениној одећи и обући, као и непостојање значајне количине воде у њеним плућима и желуцу.

– Варијанта да је Јелена отрчала до рампе код сметлишта, да је тамо увучена у кола, на другом месту убијена и враћена назад да би била у по бела дана бачена у воду канала је такође нама невероватна. Из више разлога. Први разлог, по Зорановој изјави, њихов долазак на насип је била изненадна одлука саме Јелене да, због гужве код језерцета у Борчи, дођу на насип у Црвенку. Како је ико могао да зна за ту промену плана?

– При овом мислим искључиво на особе које су познавале Јелену и које су планирале да изврше њено убиство. Други разлог, варијанта да би непознати посетиоци насипа у Црвенки отели Јелену, убили је и вратили назад на насип је такође невероватна. Поставља се питање мотива. Обдукцијом је утврђено да Јелена није имала трагове који би указивали на полни однос непосредно пре убиства. Убиство по наруџби је искључено, због већ наведене промене плана о месту трчања. И треће, зашто би отмичари враћали тело на насип, излагали се ризику да буду виђени од стране посетилаца који су могли, на молбу Зорана, већ почети претрагу по насипу. А у вези враћања тела Јелене на насип, опет долазимо до непостојања трагова крви на њеној мајици, тренерци. Непостојање тих трагова указује да је Јеленино тело морало бити у хоризонталном положају, што изискује габаритно возило које није могло бити непримећено од посетилаца. И самог Зорана.

Шипка не одустаје од тврдњи да Јелена није убијена на насипу којим је, како тврди њен супруг, трчала.

– Као што смо више пута износили, остајемо при тврдњи да Јелена није убијена на насипу, да је време задавања удараца од којих је и преминула, било у ноћи 01.- 02.04.2016. За то имамо више трагова и индиција. Поред горе наведених трагова, индикативно је да Јелену, од њених рођака и пријатеља, нико није видео нити се са њом чуо у периоду после 17:30 01.04.2016. године. Надамо се искрено да ће вештачење листинга телефонског броја Јелене, дати појашњење с ким је Јелена разговарала у периоду после 17:30 01.04.2016. године.

БОЛЕСНО! ВРТИЋ СА ЛИКОМ ПАВЕЛИЋА: Тако нешто могу да смисле само ИЗОПАЧЕНИ УСТАШКИ УМОВИ!

– И да та особа то може да потврди. Из објективних разлога, важно је да та особа буде изван круга рођака и пријатеља осумњиченог Зорана, који су потврдили да су причали са Јеленом. Бар једна особа изван тог окружења. Важно је нагласити, да би јавност била упозната, да се изјава Јеленине мајке Зорице, о томе да је разговарала са Јеленом, не може користити у судском поступку ни од стране тужилаштва, а ни од стране одбране. Та ће изјава бити изузета из списа предмет – закључује Шипка.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Амбасадорка Србије одбила да прими протестну ноту Хрватске

БРАТ РАМУША ХАРАДИНАЈА ПРЕТИ: Ако ме ухапсите активираће се ОВК!

ОТКРИВЕНО 20 ТОНА ОПАСНОГ ОТПАДА КОД ОБРЕНОВЦА: Избегнута еколошка катастрофа! ИНТЕРВЕНИСАЛА И БИА

(ВИДЕО) НЛО ИЗНАД РУСИЈЕ! Спектакуларни снимак направљен изнад града Липецка!

Извор: Еспресо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon
28°
Tue