profimedia
Политика Србија

КОНАЧНО ПАЛЕ МАСКЕ: Кларк открио план Амера за Балкан

Весли Кларк, човек који је командовао НАТО снагама током бомбардовања Србије и СРЈ 1999. године, открио нову стратегију за Балкан која предвиђа увлачење Србије у НАТО и протеривање Русије са Балкана.

ШТА СЕ КРИЛО ИЗА БОЈАНИНОГ ОСМЕХА КОЈИ НИЈЕ СКИДАЛА С ЛИЦА? Стручњаци кажу – ОВО СУ ЗНАЦИ УПОЗОРЕЊА!

Време војне силе, према његовом мишљењу, јесте прошло и зато САД и Запад у целини треба да приступи својеврсној „мирној окупацији“ региона кроз нове инвестиције, отварање радних места и образовање. Пензионисани генерал америчке армије такође сматра да би се уласком Србије у НАТО окончале сепаратистичке тенденције Републике Српске и сачувала целовитост БиХ.

ДВА ПРОБЛЕМА
Као два кључна правца деловања наводи Србију и Републику Српску, а крајњи циљ му је да протера „руску чизму са Балкана“.

– Мислим да у БиХ треба радити на два поља: изнутра, али и у Србији. Та држава треба да постане део ЕУ, а волео бих и да уђе у НАТО. То би означило крај сепаратистичких тенденција – објашњава Кларк и додаје да отцепљење РС не долази у обзир.

ТУЖНА ИСПОВЕСТ КОСЕ КОШЕВИЋ: Кфор је убио мог сина само зато што је Србин! Пуцали су му у главу и прегазили тенком! ВРАТИЛИ СУ НАМ ГА У САНДУКУ ТЕК ПЕТОГ ДАНА!

Зато, предлаже, Американци морају да промене плочу.

– Америка треба да се вратити на неке раније позиције када је имала видљивији и снажнији ангажман. Треба охрабрити наше бизнисмене да инвестирају не само у БиХ већ и у цео југоисток Европе. У свим тим државама нужно је охрабрити већу демократизацију. Много уложити у образовање, посебно оних који се баве правом и економијом – јасан је Кларк.

УВЛАЧЕЊЕ У АЛИЈАНСУ
Зоран Миливојевић, каријерни дипломата, каже да су Кларкове речи јасна најава да Алијанса прелази на „план Б“ како би коначно покорила Србију.

НАТО ШАЉЕ ВОЈСКУ И ТЕНКОВЕ НА СРПСКЕ ГРАНИЦЕ: Смета им наша сарадња са Путином, АЛИЈАНСА УСВАЈА ПАКЛЕНИ ПЛАН!

– Весли Кларк практично признаје да њихов пројекат потпуне доминације на Балкану није успео. Ово је настојање да се по сваку цену подредимо интересима НАТО и западних држава – сматра Миливојевић.

Потпуковник у пензији Љубан Каран за Српски телеграф истиче да је Весли Кларк последњи човек коме Србија може веровати.

– Дипломате и генерали САД и НАТО често дају примамљива обећања и најављују заокрет у политици према Србији, редовно са истим циљем – да нас увуку у Алијансу и посвађају са пријатељима. Обећања данас ништа не вреде, чак ни потписани уговори и договори, тако да се можемо руководити само њиховим конкретним потезима, а они су редовно на штету Србије и српских интереса, а у корист свих српских противника. Он само покушава циљеве да оствари смицалицама – објашњава Каран.

Бивши дипломата Владислав Јовановић додаје да је „Кларкова стратегија“ признање да сила не доноси нужно и победу.

(ВИДЕО) СИН ДРАГАНА НИКОЛИЋА КОЈИ ЈЕ ОД МАЛЕНА БИО СЛАБ НА ЖЕНЕ: Погледајте како данас изгледа клинац Пеца из филма Велика фрка

– Они су силу употребили, успели су да одвоје јужну покрајину од нас, али нису успели да загосподаре целим Балканом и то их највише боли. Њима је потребно да заврше са Балканом што пре како би још одлучније кренули на исток, али заборављају на Русију и Турску пре свега, које не планирају да оду са ових простора – закључује Јовановић.

profimedia

Отимачина око Балкана
Кларк је за Аваз говорио о одласцима у Москву када је, како наводи, „прокљувио“ шта Руси желе.

– Током процеса припрема конференције у Дејтону био сам 1995. у том граду заједно с америчким колегама из дипломатије и још неких сектора. Насупрот мени био је руски генерал-пуковник, шеф директората за главне операције руске војске. Рекао ми је: „Ви Американци долазите у наш део Европе.“ Три године касније, опет у Москви, имао сам састанак с командантом генералштаба руске војске. Он ми је рекао: „Ово су наше државе у источној Европи. Ви сада хоћете да нам их отмете!“ Дакле, то је увек био руски став – „то су наше земље, то је наше“. И није то никаква новост. Русија је увек сматрала Балкан и исток Европе – својим. И сада желе сво то подручје да врате под своје окриље – каже Кларк.

РХМЗ: Ово лето ће донети велике топлотне таласе и незапамћено високе температуре!

Страх од Путина
Русија, сматра Кларк, у односу на деведесете јесте способнија, опаснија и спремнија и на смелије акције.

– Путин сматра да ЕУ, каква је сада, представља претњу Русији. Он жели да обнови Совјетски Савез, укључујући и да под своје окриље та творевина стави све оне који су били његова интересна сфера. Па и више од тога. БиХ је у тој игри врло погодан чип за погађање. У њој он може почети да појачава стара непријатељства, оживљава старе ране и повећава антагонизам. Исто важи и за Србију. И нема у томе ништа што би било добро ни за БиХ ни за Србију. Све што ради Путин подређује свом интересу и интересима људи око себе – додаје Кларк.

(ВИДЕО) ХАОС ПОСЛЕ СЕДНИЦЕ У ПАРАЋИНУ! Пауновић претио да ће ФИЗИЧКОМ СИЛОМ да се обрачуна са неистомишљеницима!

Сарадник Клинтона и Олбрајтове
– Весли Кларк, данас пензионисани генерал америчке армије, био врховни командант НАТО за Европу од 1997. до 2000.
– командовао НАТО снагама током бомбардовање Србије 1999.
– близак Клинтону и Олбрајтовој
– 2004. укључио се у трку за демократског кандидата за председничке изборе, али се убрзо повукао из кампање и пружио подршку Џону Керију

(ВИДЕО) ЦРНОГОРЦИ КОПАЛИ ТУНЕЛ, ПА СЕ ШОКИРАЛИ: Због оног што су пронашли, одмах стопирали радове
– данас води политички комитет „ВесПАК“, који пружа подршку демократским кандидатима, у борду је директора компаније „БНК петролеум“, а такође је и копредседник лобистичке групе „Гроут енерџи“
– од 2012. саветник румунског премијера Виктора Понтеа за економска и безбедносна питања
– бави се бизнисом, покушавао да преузме индустрију угља на Косову

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАОРУЖАНИ СМО ДО ЗУБА! Ево колико у Србији има регистрованог оружја!

Медведев: Русија ће одговорити, али не на своју штету

ПУТИН ЗАТРАЖИО ОД ВОЈСКЕ: Нацртајте нови атлас

Вучић: Биће значајних промена у војсци и полицији

Извор: republika.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon