Економија Србија

Компанија Веслија Кларка ипак није успела да преузме косовски угаљ

Пројекат компаније "Envidity", америчког генерала Веслија Кларка, којим је било планирано преузимање четвртине Космета за коришћење угља, повучен је из даљег поступка у скупштини.

Испоставило се да је влада сепаратистичких органа самопрокламоване косовске републике поднела покрајинском парламенту овај пројекат без студије изводљивости и без унапред урађеног нацрта националне стратегије за коришћење лигнита, преноси портал Коссев.

О овом послу писма је одлучио да отвори Мухамет Мустафа, председник тзв. Комитета за економски развој у последњем законодавном телу, пише Газета Фјаља.

Мустафа је за тај лист рекао да Комисија није одобрила пројекат, али и да компанија „SharrCem“ није испунила ни основне услове.

Генерал Весли Кларк, извор: sputnik.com

Комисија има две кључне препоруке. Затражено је да влада уради студију изводљивости и да унапред изради Нацрт националне стратегије за експлоатацију лигнита.

Након тога, влада се потпуно повукла, а из поступка су повучена оба пројекта.

С друге стране, министарство финансија, на чијем је челу Авдулах Хоти, иако је главни покретач ових пројеката, не зна да су пројекти „Envidity“ и „SharrCem“ повучени из поступка.

У кратком одговору Газети Фјаљи, из Канцеларије за информисање у том министарству навели су да су та два пројекта у скупштини на коначном усвајању.

Извор: РТС, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ево зашто СРБИ имају НАБИЈЕНЕ ОДСЕЧЕНЕ ТУРСКЕ ГЛАВЕ на ГРБОВИМА својих градова!

Ружић о Косову: Доста митоманије!

Вучић примио новог белоруског амбасадора – ево шта му је рекао

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun