Фото: Википедија
Европа Свет

Комеморација на Зејтинлику у славу палих српских хероја

На српском и савезничком војничком гробљу Зејтинлик у Солуну, одржана је комеморација посвећена успомени на српске војнике страдале током Првог светског рата у Грчкој.

Заменик министра за рад Зоран Милошевић, поручио је да Србија захваљујући жртви јунака из Првог светског рата, данас гради бољу будућност за свој народ и памти своје претке.

ПОПУНИТЕ НАШУ ПРЕДИЗБОРНУ АНКЕТУ КЛИКОМ ОВДЕ

„Захваљујући њиховој жртви, наш народ је преживео, наша држава је опстала, а ми смо данас у ситуацији да градимо бољу будућност, да на подигнутим темељима од крви и меса наших ратника сазидамо успешну, јаку и бољу Србију“, истакао је Милошевић.

Он је на комеморативој свечаности посвећеној успомени на српске војнике страдале током Првог светског рата у Грчкој, положио венце на српском и на савезничка гробља француских, италијанских, руских, енглеских, грчких војника на Зејтинлику у Солуну.

„Србија негује своју традицију и памти своје хероје, памти славне ратове наше државе и подвиге нашег народа“, рекао је Милошевић.

Он је поручио окупљеним делегацијама да је потребно чувати вечну захвалност на пале хероје из Првог рата, јер су они, како је нагласио, својом храброшћу обезбедили живот и заштитили слободу будућим генерацијама.

Делегације Србије и Грчке, представници неколико савезничких земаља из Првог светског рата, заједно са кадетима и студентима Војне и Полицијске академије из Београда и Бања Луке те представницима неколико удружења за неговање традиције ослободилачких ратова, положили су венце и на гробљима савезника у Првом светском рату у оквиру комплекса Зејтинлик.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Русија подиже ограду између Крима и Украјине

Кина спремна да у Србији направи чудо: Добијамо „паметне градове“

Из аутомобила у покрету ударао полицајце који су одбили мито

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue