Друштво Србија

КОМЕМОРАЦИЈА БОКИЈУ МИЛОШЕВИЋУ – МЕРИМА ЊЕГОМИР РАСПЛАКАЛА СВЕ!

Породица, пријатељи и колеге окупили су се на комерацији легендарног музичара Бокија Милошевића.

(ФОТО) ФОТОГРАФИЈЕ ДОКАЗ БРУТАЛНОСТИ Наташа на лицу има ПОДЛИВЕ, МОДРИЦЕ И ПОСЕКОТИНЕ

Огроман број чланова фамилије, пријатеља, колега и поштовалаца данас се окупио у сали зграде „Радио Београда“ где је одржана комеморација у част прослављеног кларинетисте Божидара Бокјија Милошевића (86) који је преминуо 15. априла у Београду.

Мерима Његомир

На комеморативном скупу, саучешће су примале Бокијева супруга, као и деца, ћерке Ксенија и Тијана које су седеле у првом реду током излагања говорника.
Комеморација је почела минутом ћутања, а присутнима се најпре обратио један од Бокијевих првих ученика Љубиша Павковић:

– Био је врхунски инструменталиста, о њему као шефу могу рећи да је био широк, имао је велико знање, био је амбиција. Од свега је желео да направи академију. Био је сјајан свирач, бриљантне технике. У Немачкој смо били месец дана цимери и није било јутра да он не вежба скале. Помагао је младима. У почетку моје каријере пружио ми је подршку. Од многих концерата, путовања издвојио бих наше приватно дружење. Подигао је лествицу толико високо да је морао да је брани цео живот. Имао сам великог шефа, великог музичара, отишао је физички, али ће кроз своју музику бити жив. За све што је урадио нека му је вечна слава – рекао је Павковић.

ПРИШТИНА РУШИ ПРЕГОВОРЕ: Готово је, сад морамо у завршну фазу!

Лепе речи о Бокију имала је и певачица Мерима Његомир која је са кларинетистом сарађивала деценијама:

– О Бокију се може причати до сутра. О величини, професионалности… Поставио је високе стандарде које нико није достигао. Неколико дана пред његов одлазак звала сам га и он је тада рекао: „Меримице моја, волим те највише“. Част ми је што ми је такав човек био пријатељ и што сам му ја била пријатељ. Оставио је богатство у деци. Био је срећан на овом свету и мислим да ће бити срећан и на оном свету. Нека му је вечна слава – истакла је Његомирова.

Тијана Милошевић

Милошевићева ћерка Тијана многе је ганула својим говором о оцу:

– Данас је леп и сунчан дан. Дошли смо да испратимо тату, супруга, таста наше породице. Драго ми је што је и сунчан дан, јер је он био топао и ведар човек – говорила је Тијана.

Лепа Лукић

Међу колегама који су дошли како би испоштовали лик и дело Бокија Милошевића билиу су: Лепа Лукић, Вера Матовић, Мирослав Илић, Мирко Кодић и многи други.

БОЖИДАР СПАСИЋ ПРОЗИВА ПРЕДСЕДНИКА ЛДП: Чедо, јеси ли паре од Мишковићеве отмице трошио на Миконосу?

Божидар Боки Милошевић рођен је 31. децембра 1931. године у Прокупљу, био је познати српски кларинетиста, шеф Народног оркестра Радио-телевизије Београд, професор музичке школе „Јосип Славенски“ и члан Београдске филхармоније. Милошевић је отац четворо деце, међу којима је син Милан, такође, кларинетиста, а ћерке Тијана и Ксенија концертмајстори Београдске филхармоније.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) РЕШЕНА МИСТЕРИЈА СТАРА 4.000 година: Мумија без главе нађена је још 1915. године, а тек сада је ФБИ открио њен идентитет

ПИСМА ИЗ МАГЛЕ: Сирија – доказ да Запад више не може да прети Србији

ОПАСАН СЦЕНАРИО: Креће најјачи удар на Српску цркву у Црној Гори

ЛЕПА БРЕНА ЈЕ ПОСЕТИЛА ЧУВЕНУ БАБА ВАНГУ: Данас је највећа балканска звезда, а овакву судбину јој је пророчица предвидела!

(ВИДЕО) ЛАЗУКИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ ЖРТВА НАТАШИНОГ ПР: Ово је све платформа за неки нови новац, за неког новог Луку, за неку нову песму… ЈА САМ СВОЈЕ ОТПЕВАО! ЉУБАВ СЕ ПРОДАЛА ЗБОГ НОВЦА

Извор: Република.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
22°
Wed
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat