Политика Србија

У КОМ ЈЕ САДА ФИЛМУ?! Тадић: Самостални ЗСО вређање здравог разума

Председник СДС Борис Тадић синоћ је изјавио да је јасно да одлазак српске делегације на трибину у Косовску Митровицу није био одобрен, а да је најављено формирање ЗСО од стране представника Срба на КиМ "вређање здравог разума".

ПРИШТИНА ПРЕТИ ХАПШЕЊЕМ СРБА уколико буду формирали ЗСО!

Тадић у писаној изјави медијима рекао да је „прекјучерашњи догађај само очекиван след у низу таквих представа“.

ЕВО ЗАШТО ЈЕ РОСУ ОБИЧНА НАОРУЖАНА БАНДА А НЕ ОЗБИЉНА СПЕЦИЈАЛНА ЈЕДИНИЦА: Откривамо вам пет кључних грешака које су направили!

Каже и да иако председника Србије Александра Вучића „медијски и маркетиншки могули лажно представљају као чувара нације и гаранта стабилности, а нажалост подршку му даје и међународна заједница“, не би требало заборавити да су истоветну подршку давали и „Милошевићу након што је потписао Дејтонски споразум“.

10 СРБА УЧЕСТВОВАЛО У ХАПШЕЊУ ЂУРИЋА! Одрадили прљав посао, ОДАО ИХ АЛБАНАЦ!

Наводи да Вучићева тактика „паљења националистичких пожара и конфликата“ има циљ окупљања нације око лика „вође спасиоца“, што каже, цивилизацијски унижава Србију и врло брзо може и „да спали сваки њен легитимни национални интерес и на Косову и могућност опоравка и економског развоја“.

Састанак у Митровачком двору – постављена табла ЗСО: Нека нас хапсе, ако могу све!

Тадић додаје и да је српска делегација отишла јуче на Косово упркос јасном упозорењу шта ће се десити и упркос томе што је потписивање Бриселског споразума легализовало такву врсту процедуре и на северу Косова.

Вучић поручио да је војска спремна да уђе на Косово и одложио предлог за решавање проблема! Нови датум је…

Према његовим речима Марко Ђурић и „представници тзв. Српске листе, а уствари Вучићеве странке на Косову, су добровољно преузели улоге у овом театру“, а да је потпуно јасно да долазак српске делегације у Косовску Митровицу није био одобрен.

Додаје да су „и Тачи и Харадинај“ дали свој допринос представи прекомерном употребом силе полицијских снага.

Прва реакција Харадинаја на формирање ЗСО

Тадић каже и да је најављени коначни одговор Србије да ће унилатерално успоставити ЗСО без учешћа Приштине „вређање здравог разума сваког мислећег човека“.

Објашњава да је потписом на Бриселски споразум прихваћен „правни систем независног Косова на читавој територији покрајине“ те да таква заједница „није могућа изван тог правног система“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДА НИЈЕ БИЛО РУСИЈЕ, СВИ БИСМО ДАНАС НОСИЛИ ФЕС! Демократски Фронт против протеривања дипломата

ДРЕЦУН ШИПТАРИМА: Кога ћете ви да хапсите?

ТЕМА ДЕШАВАЊА НА КОСОВУ: У току телефонски разговор Вучића и Путина

НОВАЦ „ЗЕМУНАЦА“ ЗАКОПАН У ТЕГЛАМА?

Извор: republika.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu