pixabay.com
Друштво Србија

КОД ЛЕКАРА ПО ПОДНЕ, АЛИ СЕ ПЛАЋА! ИЗМЕНЕ ЗАКОНА ДО КРАЈА ГОДИНЕ: Ево шта се мења!

Новим законом о здравственој заштити, који треба да буде усвојен до краја године, здравственим радницима који раде у државним установама биће омогућен допунски рад у матичној кући у поподневним сатима.

Зоран открио шокантне детаље о злочину: Видео сам убицу, штите га моћници!

Према писању „Политике“, то заправо значи да ће пацијенти од наредне године моћи да иду на прегледе у државне установе и домове здравља код лекара који буде одлучио да ради допунски ван своје смене и да те услуге плате.

Како је том листу потврђено у Министарству здравља, лекари и сестре моћи ће да одлуче да трећину радног времена раде допунски у сопственој државној установи, а управни одбори болница одлучиваће о ценовнику прегледа за грађане.

Америчка администрација контактирала Кремљ ради новог састанка Путина и Трампа

Ко буде желео да ради на овај начин, мораће да потпише анекс уговора о раду са матичном здравственом установом, у којем ће бити дефинисан њихов ангажман ван радног времена.

По усвојеним ценовницима, заинтересовани грађани ће плаћати прегледе ако желе да дођу поподне код одређеног доктора.

„КИДНАПОВАН ЈЕ И СТАВЉЕН У ЗАТВОР, ШТРАЈКУЈЕ ГЛАЂУ“ Огласила се супруга Небојше Медојевића и открила у каквом се стању он налази!

Не може само тамо где има листа чекања

То ће бити омогућено за све услуге, осим за оне за које постоје листе чекања. Усвајањем овог закона желимо да омогућимо здравственим радницима да остану у својој земљи и да имају могућност да додатно зараде обављајући свој посао, а да се не излажу додатним напорима и да раде по неколико послова у приватним установама – истичу у Министарству здравља.

ДЕТАЉНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ДЕЦЕМБАР Какво ли нас време тек чека када се сада овако СМРЗАВАМО?

Цене прегледа биће конкурентне и ниже него код приватника, напомињу у овом министарству, а значајно је што ће се за све услуге плаћати порези и доприноси.

ЛУДАЧКА ИСТИНИТА ПРИЧА БРАЧНОГ ПАРА И ЈЕДНОГ ШВАЛЕРА ИЗ РАКОВИЦЕ! Варала мужа, па са њим ПРОГАЊАЛА ЉУБАВНИКА!

Коме иде новац

Један од модела како ће се радити је да 50 одсто новца од плаћених прегледа добија здравствена установа у којој се они обављају, а преосталих 50 одсто иде на амортизацију уређаја и хонораре за лекаре и сестре који ће ту радити допунски, пише Политика.

– Ово ће бити једна од мера да се лекари и сестре задрже у земљи, осим повећања плата. Све ће бити крајње транспарентно. Значајно је и то што ће установе од тог новца моћи да улажу у усавршавање лекара. То значи да ће имати пара да их шаљу на конгресе, па они више неће зависити од тога да ли ће им нека фармацеутска кућа платити пут. Строго ће се водити рачуна о томе да нема преусмеравања пацијената из редовне смене у допунску и спроводиће се честе контроле поштовања прописа – додају у Министарству здравља.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋУ ЗЛАТНИ ЛАВ ЗА МИР 2018: Награда иде грађанима, који су ме обавезали да тражим мир!

Пакт против Србије: Опасни разговори Енвера Хоџаја у Хрватској, Македонији и Црној Гори

ТРИФУНОВИЋ ОПЕТ ПОЗИВА НА КРВОПРОЛИЋЕ: Хоће на улици да руши власт

РОНАЛДО ПРИЗНАО СИЛОВАЊЕ: Рекла ми је да није одмах за се*с, па ме ухватила за пенис

(ВИДЕО) СКАНДАЛ НА ТРЕНИНГУ РЕАЛА! ХРВАТ ПОТПУНО ПОЛУДЕО! Насрнуо на КЛИНЦА јер није вратио његову очајну лопту!

(ВИДЕО) Поново немири у Паризу: Сузавац против „жутих прслука“, 120 особа ухапшено

Откривено када ће се појавити руска база на Месецу

Kurir.rs/Politika

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
8°
13°
Thu
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun