wikipedia.org
Регион

КО СУ НАЈДОСЛЕДНИЈИ ЗАШТИТНИЦИ ДЕЈТОНА: Русија, српско руководство и Додик

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да су Русија, српско руководство, као и изабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик међу најдосЛеднијим заштитницима Дејтонског споразума којим се потврђује суверенитет и територијални интегритет БиХ.

(ФОТО) Одмах по слетању у Њујорк Вук Јеремић се ПОПИ*АО ПО СРБИЈИ И ЊЕНОМ НАРОДУ!

,,Заједно се залажемо за равноправност сва три конститутивна народа, конститутивни статус и широке надлежности оба ентитета, како Републике Српске тако и Федерације БиХ“, рекао је Лавров у интервјуу за ,,Српски телеграф“.

Тешка несрећа код Суботице: Ауто слетео с пута и ударио у дрво, дечко (18) остао мртав на месту!

Он је истакао да међународна заједница треба да помогне странама у БиХ у проналажењу решења за проблематична питања, док високи представник треба да оде.

Прљави милиони: Како Приштина финансира куповање гласова да би ушла у Интерпол?

Лавров је навео да се, према Уставу, БиХ састоји од два ентитета, Федерације БиХ и Републике Српске, као и дистрикта Брчко, а да су у систему државне управе пропорционално заступљена три конститутивна народа – Бошњаци, Срби и Хрвати, али да се заправо БиХ управља преко високог представника међународне заједнице.

,,Убеђени смо да је неопходно да одговорност за све што се дешава у земљи буде потпуно пренесена на органе власти БиХ у складу са њиховим надлежностима“, рекао је Лавров.

ЛАВРОВ: Српска браћа се смело противе притиску

Према његовим речима, дошло је време да се уклоне елементи спољног протектората, односно Канцеларије високог представника у БиХ, која је, како је рекао, постала само рудимент.

,,Улога међународне заједнице треба да се своди на пружање помоћи странама у БиХ у ширењу оквира заједничких интереса, тражењу сопствених начина компромисног решавања проблема, укључујући реформу правосудног система, измештање страних стручњака из Уставног суда ове земље. Колико знамо, изабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик се, такође, активно залаже за то“, нагласио је Лавров.

(ВИДЕО) ЛЕГЕНДАРНИ ГЕНЕРАЛ ДЕЛИЋ: 5. ОКТОБРА НАРЕДИО САМ: КО СКОЧИ НА СРПСКИ ТЕНК ДА ГА ЛИКВИДИРАЈУ, Легију смо чекали са шест прага…

(ФОТО, ВИДЕО) ВЕЛИКИ ПОЖАР НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Ватра захватила три спрата солитера, ПОГИНУО СТАНАР

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америка и Украјина се договориле о заједничким акцијама против „Северног тока 2“

ЛЕДЕНА СУБОТА: Зима је стигла, нигде без дебелих јакни!

(ВИДЕО) ПРЕЖИВЕЛИ СУ ПОЖАРЕ, САДА ИХ ЧЕКА НОВА ОПАСНОСТ: Становницима Калифорније прети ТИХА СМРТ

СТРАВИЧНО СВЕДОЧЕЊЕ СЕСТРЕ УБИЈЕНОГ ИНВАЛИДА Љубавник ми је претукао брата, па га је живог запалио у дрвеном кориту! Његове језиве речи памтиће док је жива!

СТЕФАНОВИЋ УПОЗОРАВА! Овог датума Приштина проглашава „војску Косова“

Срна

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun