Друштво Србија

КНЕЛЕ ЈЕ БИО ЊЕГОВ ПУЛЕН, А ГИШКА НАЈБОЉИ ДРУГ: Скончао је као ниједан криминалац до тада

Био је укупно осуђен на 18 година затвора, од тога је одлежао мање од половине, рањаван три пута, почео је, како се некада почињало, песницама, па прешао на пиштољ, познавао је "најжешће", учествовао у двоструким играма које је осамдесетих година са криминалцима организовао СДБ…

(ВИДЕО) Новак под снажним притиском светске јавности! Хоће ли српски тенисер због убиства отказати учешће на турниру?!

Дружио са Гишком, Гораном Вуковићем, Белим, Бојаном Петровићем… али за разлику од њих умро је у кревету.
Да је у своје време неко понудио опкладу – како ће „завршити“ Борис Петков? – тешко да би се нашао неко ко би ставио паре на „крај у болничкој постељи“. Јер, овај четрдесетшестогодишњи „витез београдског асфалта“ за једне, а „окорели криминалац“ за друге, имао је све предиспозиције да заврши као и остали из његове генерације београдских преступника.

Да ли је је имао среће, или је пресудило његово лукавство да се на време повуче у позадину дешавања у српском подземљу, тек, Петков је отишао на онај свет, по свему судећи, због тровања наркотицима.

(ФОТО) ДРАМА НА АУТО-ПУТУ ЗА НИШ, ДИМ ИЗАЗВАО ЛАНЧАНИ СУДАР: Палили стрњику па направили карамбол! У судару учествовали камиони, кола, комбији… има повређених!

Бугарин, како су га звали и пријатељи и непријатељи, био је актер и сведок скоро свих важних дешавања у српској „сивој зони“.

Од убиства Љубомира Магаша – Љубе Земунца испред Земаљског суда у Франкфурту, када је виђан у друштву убице Горана Вуковића, преко ликвидације Ранка Рубежића званог „балкански Дач Шулц“, до пријатељства са зачетником нове генерације српских криминалаца Александром Кнежевићем Кнелетом, који је увек говорио да је „Гишкин и Бугаринов пулен“.

ХОРОР КОД РАЖЊА: Девојчицу (14) одвела код мушкарца, а онда је уследио ЈОШ ВЕЋИ УЖАС!

За Петкова се у широј јавности први пут чуло после Рубежићевог убиства 15. фебруара 1985. године код Капије Београда. Тада је са Драганом Поповићем Дадиљом (касније убијен испред београдског хотела Палас) и Драганом Вујисићем Вујом пуцао на „Дач Шулца“. Вуја и Дадиља су ухапшени, а Петков је успео да побегне у Чехословачку која тих година није била члан Интерпола.
Ипак, касније је потписан међудржавни споразум па је изручен Југославији, где је првостепено осуђен на пет, па на седам година затвора. Из затвора у Забели побегао је после две године.

ЈЕЗИВА ПРИЧА КОЈУ МОЖДА НИСТЕ ЗНАЛИ: Најежићете се када сазнате како је зидана Петроварадинска тврђава!

У Београд се вратио 1990. године на сахрану свог верног друга Ђорђа Божовића Гишке, који је погинуо на фронту код Госпића као командант Српске гарде. Истог дана, 19. септембра, Петков је рањен у пуцњави код хотела „Славија“. Пребачен је из Ургентног центра у болницу Централног затвора, јер је за њим постојала потерница.

У затвору је био до децембра 1992. Поново бива рањен на Звездари 7. октобра 1993, али се никада није сазнало ко је тад пуцао. Петков је одбио да полицији опише шта се десило и ко су „пуцачи“, што се тумачило његовом жељом да се освети.
Петков је стасао са генерацијом преступника који су „занат“ пекли осамдесетих година по западној Европи, када је југословонеско поџемље дрмало. Гишка, Јуса, Аркан, Бели, Мајмун, Ашанин…- сви из тих „златних времена криминала“ углавном су гинули од метка.

УЖАСНА СЦЕНА НА КАРАБУРМИ! Пас луталица ИЗУЈЕДАО дечака(6)! Отац очајнички покушао да одбрани сина! ДОКТОРИ У БОЛНИЦИ СЕ ОД ШОКА ХВАТАЛИ ЗА ГЛАВУ!

И вождовачки ганг, коме је Петков припадао, десеткован је убиствима. Последњих десет година живео је у Калуђерици у Улици народног хероја Зорана Максића, повремено је одлазио у родну Сурдулицу, или Лесковац, посебно када је осећао опасност. Повукао се из „крупних ствари“, а међу упућенима се шушкало да се одао разним пороцима.

ХАОС У ПОДЗЕМЉУ ЈОХАНЕЗБУРГА, ПЕТИ СРБИН ИЗРЕШЕТАН! Сачекуша за Земунца Ћентицу! Раде има много непријатеља, али шта је прави разлог КРИМИ РАТА?

Петков је волео да прича са новинарима, али никада није дозволио да то пређе у естраду. Умео је да каже како клинци ништа лепо не могу да очекују од криминала. „Све је то паћење, фолиража“- говорио је. Човек са његовим искуством знао је, несумњиво, шта је криминал.
Била је недеља, 15. децембар када му је позлило. Пребачен је на ВМА, где је убрзо издахнуо. Тако је окончана последња „велика прича српског криминала“. Ове новије „приче“, завршавају много брже.

ТЕРАЛИ ЖЕНУ ДА ПРОСЈАЧИ, ВЕЗИВАЛИ ЈЕ ЛАНЦИМА ДА НЕ ПОБЕГНЕ! Полиција ухапсила двојицу трговаца људима у Обреновцу!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МОНСТРУОЗНИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО РЕГИОН: Силовао дечака (13), па га убио каменом!

ОДГОВОРИО НА ОСУДЕ ДРЖАВНОГ ВРХА: Срђан Ного опет ШОКИРАО ИЗЈАВОМ!

Дачић: Број држава које су признале Косово до краја године биће испод 100

(ФОТО) ОТАЦ ЈОЈ ТЕШКО ПОВРЕЂЕН У ЕКСПЛОЗИЈИ БОМБЕ ПРЕ 2 ДАНА: Маријана Мићић ПРВИ ПУТ се огласила након стравичне несреће! Њена порука изненадила је многе

Путин о трагедији на Криму: За све су криве глобализација и друштвене мреже

Тужилаштво испитује претње смрћу посланика Срђана Нога председнику и премијерки Србије!

kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri