Sputnjik
Русија Свет

(ВИДЕО) КЉУЧА НА АРКТИКУ! РУСИ ШАЉУ СУПЕРОСОНИЧНЕ БОМБАРДЕРЕ: Москва ће штитити своје интересе УПРКОС ПРЕТЊАМА САД!

Руска војска планира да на Арктик пошаље суперсоничне бомбардере Ту-160, како би заштитила своје интересе. Реакција Москве уследила је после Извештај америчког Конгреса који је позвао Белу Кућу да прошири присуство америчких Оружаних снага ради "заштите интереса у региону".

ПОЗНАТИ ПЕВАЧ ХИТНО ПРЕВЕЗЕН У УРГЕНТНИ – Георгиева жена нашла на поду без свести!

Истраживачки центар Конгреса САД недавно је упозорио, подсећа Спутњик, да би арктички регион могао да се претвори у нову зону војне напетости и конкуренције, због погоршања односа Вашингтона и Москве. У документу, у који је РТ имао увид, изражена је забринутост због јачања позиције Русије на Арктику.

Према најновојим извештајима, Русија ће појачати одбрану Арктичког региона уз помоћ суперсоничних носача ракета Ту-160, изјавио је командант авијације далеког домета ваздушно-космичких снага Русије Сергеј Кобилаш.

Монструм из Пожаревца „прославио“ излазак из затвора силујући ћерку (16) два дана

– Ове године планирамо и да летимо над Анадиром – најисточнијем граду у Русији. Арктик за нас има стратешки значај, управо из тог разлога формирамо нове авио-базе и аеродроме који би нам омогућили да осигуравамо безбедност земље и акваторија – рекао је он.

Међутим, сличне намере има и Америка. Извештај америчког Конгреса наводи да САД има потребу да прошири присуство америчких Оружаних снага ради „заштите интереса у региону“ – што би конкретно значило да Пентагон намерава да наредних година повећа број војника који су обучени у арктичким условима.

У документу се додаје и да Арктик, због убрзаног отапања леда у региону, постаје све значајнији за Пентагон, јер то „отвара велике могућности за америчку флоту“. Сада на Арктику САД углавном користе подморнице због густог леденог покривача, а због отапања би било омогућено и коришћење површинских бродова, укључујући и оних за пребацивање војске.

ДАЧИЋ ОШТРО ОДГОВОРИО НА ПРИТИСКЕ ИЗ БРИСЕЛА: Можемо ми и са Русима, не могу да нас уцењују

Аутори документа указују и да је тај регион раније био „арена војног ривалства“ између Совјетског савеза и САД, где су државе размештале нуклеарне подморнице и авијацију, али да је распадом СССР-а Арктик за Пентагон изгубио некадашњи значај. Међутим, после „повратка Русије“ у регион, Вашингтон је решио да тамо ојача своје позиције.

Такође, и Канада и земље Северне Европе већ повећавају своје војно присуство у региону или ће га повећати. И у вези са тим, наглашено је да је ширење присуства америчких Оружаних снага на Арктику важан правац за Пентагон.

СРБИЈА ЈЕ КАРИКА КОЈУ РУСИЈА ТРЕБА ДА ЈАЧА, судбина Европе опет се РЕШАВА НА БАЛКАНУ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Трамп најавио заокрет у односу са ЕУ и затражио погодности од НАТО-а

ОТКРИВАМО СПИСАК СРБИЈЕ ЗА МУНДИЈАЛ Ево ко је отпао, а ко је тајни џокер!

Снимак Каће Грујић док је љуби ожењени фудбалер ЗАПАЛИО ИНТЕРНЕТ!

Извор: Sputnjik.rs

Оставите коментар