Printscreen/youtube
Друштво Србија

КЛАСИЧНА ЗАВЕРА Овако је Тито Србима забио нож у леђа! Шиптарима је дуплирао територију!

Броз је 1946. проширио јужну српску покрајину науштрб централне Србије. На постојећих 15 општина дао им је још 15, и тако дуплирао величину КиМ

ПОСЛЕ 20 ГОДИНА ОТКРИВЕНА НАЈВЕЋА ТАЈНА „СРЕЋНИХ ЉУДИ“ Ово је прави разлог због ког су првобитне Ђина и Лола НАПУСТИЛЕ СЕРИЈУ

Председник Србије Александар Вучић недавно је, говорећи о проблему Косова, казао да ни Копаоник није под нашом управом пошто 180 метара од Панчићевог врха патролира Кфор.

– Људи у Београду, рецимо, не знају да ми немамо Копаоник под својом управом, тамо сваког дана недалеко од Панчићевог врха можете видети Кфорове патроле – рекао је Вучић.

Ево како је до тога дошло. Јосип Броз Тито је 1946. проширио границе јужне српске покрајине науштрб централне Србије.

УЖАС! САТАНИСТИЧКО КЛАЊЕ ПСА УЖИВО ГЛЕДАЛО ЧАК 60 ЉУДИ! Откривено којој секти припадају, чак 30.000 Срба је у њој!

Дуплирана територија

Јужна српска покрајина је до тада обухватала само 15 општина, Тито им је придодао још 15 и тако дуплирао величину Косова.

Тако, уместо да Србија брани 5.196 квадратних километара, колико је некад износила површина Косова, данас се бори за 10.908 квадратних километара, колико износи површина јужне покрајине после ове Титове одлуке.

ПРЕРЕЗАЛИ РЕШЕТКЕ, ПА КАНАПОМ ОД ПОСТЕЉИНЕ СИШЛИ НИЗ ЗИД! Спектакуларно бекство Србина и Босанца из затвора из ког нико није побегао! ОСТАВИЛИ ШОК ПОРУКУ У ЋЕЛИЈИ

Броз је Косову припојио општине: Витина, Гњилане, Гора, Звечан, Зубин Поток, Косовска Каменица, Косовска Митровица, Ново Брдо, Исток, Пећ, Призрен, Лешак, Подујево, Лепосавић и Штрпце, а које су до тада припадале старој Србији. Тиме је Косову практично припојено и пола Копаоника – Лешак, Врачево, Јариње, Бело Брдо и још на десетине насеља, села и заселака који су одвајкада били део Србије.

На тај начин, Косово је од постојећих 708 насеља од Тита „на поклон“ добило још 670 насеља, што је било 10,23 одсто територије централне Србије.

Поклањање земље

Зашто су комунисти то урадили нема јединственог става. Док једни тврде да су тим пројектом желели да повећају број Срба на Космету, други наводе да је у питању класично поклањање територије Србије Албанцима.

СВЕ О ЈЕЗИВОЈ СЕКТИ ЦРНА РУЖА! Пастуовић: Из гробница сам извлачио децу избезумљену од оргијања

Председник Форума за етничке односе Душан Јањић сматра да је том политиком тзв. територијалног менаџмента у ствари покушана „пацификација непријатеља, односно Албанаца“ на Косову.

– Пројекат припајања општина из централне Србије, где је живело већински српско становништво, вођено је идејом да се повећа број Срба на Космету. То је био покушај да се промени демографска слика на КиМ у корист Срба.

Историчар Коста Николић наводи да су комунисти у периоду од 1958. до 1963. припојили АП Косово и општине Лешак, Лепосавић и Зубин Поток.

– Све то је рађено под плаштом наводног братства и јединства, а у ствари је то било давање државне територије Србије другима. Неозбиљно! Нису они размишљали никад о српским интересима, већ како да смање Србију.

(ВИДЕО) Организаторка протеста прво тврди да није члан ниједне странке, а онда каже да је из Левице Србије!

Улога Стамболића и Крцуна

Отцепљење дела Рашког округа и његово припајање КиМ приписује се Петру Стамболићу. Званично образложење за припајање срезова Лепосавић и Лешак 1959. било је да тај део гравитира ка Митровици због рудника.

Стварни разлог, наводно, било је обезбеђивање довољно гласова за избор Стамболића међу делегате Савезне скупштине. Стамболић је тврдио да је то урадио Слободан Пенезић Крцун „да би повећао број Срба у покрајини“, која то још није била.

(ФОТО) Овако се Лидија Вукићевић опростила од свог оца Гиге!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПРИКРИВЕНО ОСВАЈАЈУ БАЛКАН! Испливао Рамин план, Црногорци ће страдати јер су заратили са Србима! Због два разлога ће успети у својим намерама

(ВИДЕО) БУРА НАПРАВИЛА ХАОС НА ЈАДРАНУ: Ветар дувао више од 160 км на сат, мало је фалило да се створи прави УРАГАН! БУРА НАПРАВИЛА ХАОС НА ЈАДРАНУ: Ветар дувао више од 160 км на сат, мало је фалило да се створи прави УРАГАН!

Русија честитала Кини на слетању на супротну страну месеца

(ВИДЕО) ЗАУСТАВИО ЈЕ КАМИОН ЈЕР ЈЕ МИСЛИО ДА ЈЕ ЛАНЕ ПОВРЕЂЕНО: Када му је пришао, уследило је право ИЗНЕНАЂЕЊЕ!

НОВЧАНИЦА ОД 500 ЕВРА ОДЛАЗИ У ИСТОРИЈУ! Више се неће издавати! Европска банка саопштила: Ево шта да радите са парама

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ АМЕРИЧКОГ МАРИНЦА: Прети му 20 година затвора због шпијунаже

Извор: Kurir/Alo/N.S.

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat