Извор: wikipedia.org
Регион

КИТАРОВИЋКА У ХАГУ ПОНОВИЛА УСТАШКУ МАНТРУ: Хрватска није агресор, бранила се од великосрпске агресије

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић негирала је данас да је у Хашком трибуналу у среду изречена Хрватској и хрватском народу у БиХ, јер, како тврди, Хрватка није била агресор и највише је учинила за целовитост БиХ, а хрватски народ се одупрео велискосрпској агресији.

Наводна одбрана Хрватске о великог српске агресије чији је инспиратор био, према њеним речима Слободан Милошевић је практично била лајт мотив овог обраћања хрватске председнице јавности.

ЛУКАШЕНКО СРБИЈИ ШАЉЕ МНОГО ВИШЕ МИГОВА НЕГО ШТО СЕ ПРИЧАЛО: Србија постаје убедљиво НАЈЈАЧА ВОЈНА СИЛА У РЕГИОНУ!

– Хрватку и БиХ напала је Милошевића Србија и ЈНА, која се ставила у отворену борбу за остварење пројекта “велике Србије“. Хрватска није напала никога – рекла је Китаровић у обраћању јавности, након јучерашње пресуде којом је утврђено да је Хрватска била агресор на БиХ и учествовала у удруженом злочиначком подухвату.

ХОРОР У БЕОГРАДУ: Девојчицу (14) другови силовали дршком од метле

Она је рекла да Хрватска мора да призна да су неки сународници, како је рекла, починили злочине и да они за то треба да одговарају, али да је неправедно да истовремено нису кажњени српски и бошњачки злочини над Хрватима.

– Хвати и Бошњаци морају се издићи изнад тога за добро оба народа – рекла је Китаровић и позвала бошњачке челнике да ова пресуда, како је рекла, не буде злупотребљена и да не погорша бошњачко-хрватске односе.

ОТМИЦА У БЕОГРАДУ: Младићи стрпали дечака у ауто, па га мучили у Малом Мокром Лугу!

Најављујући скору посету БиХ, Китаровић је рекла да Хрватска од самог почетка подржала оснивање хашког суда имајући у виду обезбеђивање правде на подручју држава бивше југославије.

Сматра, међутим, да тај суд није остварио своју улогу јер се, како је рекла, поставио као политички арбитар, не као правосудно тело.

– Све ратне страхоте које су погодиле Хрватску и БиХ имале су своје исходиште у Слободану Милошевићу и ЈНА и та чињеница у том суду није препозната или је свесно занемарена – рекла је Китаровић и додала да се ЈНА током протеклог рата „стварила у отварења пројекта велике Србије.

ПРАЉКА СТИГЛА СУЛЕЈМАНОВА КЛЕТВА! Зла коб генерала који је срушио СТАРИ МОСТАРСКИ МОСТ!

На самом почетку обраћања Китаровићева је рекла да је самоубиство Слободана Праљка, који је јуче осуђен за почињени ратни злочин, дубоко у срце погодио хрватски народ“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ У БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ: Гробари украли минђуше са мртве бабе!

Лавров: САД да кажу ако траже изговор за уништење Северне Кореје

САД ПРЕТЕ: Ако избије рат Северна Кореја ће бити потпуно уништена

Нови Путинов рецепт за подизање Русије

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat