Кина Свет

КИНЕЗИ ЖЕСТОКО РЕАГОВАЛИ НА ТРАМПОВЕ ПРЕТЊЕ: Одговорићемо на уцене снажним контрамерама!

Кинеска влада је данас осудила претње председника САД Доналда Трампа с новим тарифама на кинеску робу у вредности 200 милијарди долара назвавши их уценом, и упозорила да ће одговорити "снажним контрамерама".

Трамп је јуче дао налог америчком трговинском представнику да припреми нове тарифе на увоз робе из Кине, заоштравајући спор везан за политику Пекинга према технологији.

НЕСТАО ПОЗНАТИ КРЕАТОР ДАРКО КОСТИЋ: Дечак га пријавио за сексуално узнемиравање! Полиција га тражи, дизајнера нема нигде

Овакав развој догађаја брине компаније и инвеститоре због могућег кочења глобалне трговине и економског раста.

Кинеско Министарство трговине упозорило је Вашингтон да је Пекинг спреман да „брани интересе кинеског народа и предузећа“, не наводећи било какве детаље.

(ВИДЕО) ДЕВОЈЧИЦА (3) ЦЕЛУ НОЋ ПРОВЕЛА ИЗГУБЉЕНА У КУКУРУЗУ: Нашли су је захваљујући ЊЕМУ који се није одвајао од ње!

„Оваква пракса екстремног притиска и уцене одступа од консензуса који су две стране постигле у многим преговорима, и такође разочарава међународну заједницу“, пише у оштро интонираном саопштењу.

„Ако америчка страна постане нерационална и објави листу (тарифа), Кина ће морати да донесе мере свеобухватне по обиму и квалитету како би узвратила снажним контрамерама“.

(ФОТО) ТО, СРБИНЕ! Немања Матић МОЋНОМ поруком одушевио нацију!

Пекинг је у суботу објавио да уводи 25-процентне тарифе на увоз из САД-а вредан 34 милијарде америчких долара, између осталог на соју и говедину, а које ће ступити на снагу 6. јула као одговор на Трампово повећање царина на сличну количину кинеске робе.

ЕНГЛЕЗИ ПРАВЕ НОВИ ДОС: Службеник амбасаде окупља опозицију

Кина је такође поручила да ће одустати од споразума с Вашингтоном за смањење политички осетљивог кинеског трговинског суфицита са Сједињеним Државама куповином више америчких пољопривредних производа, природног гаса и других производа.

Сједињене Државе и Кина имају највећу трговинску размену на свету, али званичне односе све више оптерећују примедбе да тактике Пекинга према индустријском развоју крше правила слободне трговине и наносе штету америчким компанијама.

(ФОТО) Дарко се наљутио на девојку, зграбио је за главу и ударао свом снагом о умиваоник: Из болнице је објавила крваву фотографију

Европа, Јапан и други трговински партнери упућују сличне приговоре Кини, али је Трамп неуобичајено директан у расправи с Пекингом претећи да ће прекинути овако велики обим кинеског извоза.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НЕЗАПАМЋЕНО! ОСТАО БЕЗ УВЕТА ЗБОГ ПАРКИНГ МЕСТА: Двојица мушкараца се потукла у центру Београда

ЗАХАРОВА: Свима показујемо – немојте ни да помислите да нас поново нападате

САД оснивају „свемирску силу“ — нови род војске САД

Дачић: Знамо за тајни документ из Приштине, упозорене све 24 земље

ХАШКИ ТРИБУНАЛ ОДБИО ЗАХТЕВ ОДБРАНЕ РАТКА МЛАДИЋА ЗА ИЗУЗЕЋЕ СУДИЈА: Немамо капацитет да се с тим бавимо!

(ВИДЕО) ХАОС НА ГРАНИЦИ ХРВАТСКЕ И БИХ: Мигранти навиру ка граници, ситуација „измиче контроли“

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: ЕУ враћа визе Србији. Дачић: Будите поштени, признајте!

Курир/ Танјуг

Оставите коментар