Економија Србија

Кинези заинтересовани за развој аеродрома Поникве

Кинески амбасадор у Србији Ли Манчанг потврдио је да је кинеска компанија "Чајна Шандонг" заинтересована за развој аеродрома Поникве код Ужица. Министарка грађевинарства Зорана Михајловић је навела да то министарство жели да развија све мале аеродроме у Србији.

Ли Манчанг је одговрајући на питања новинара подсетио да компанија „Чајна Шандонг“ учествује у изградњи Коридора 11 у Србији, као и да је заједно са њиховим представницима прошле недеље посетио Ужице и аеродром Поникве.

ИСПОВЕСТ БЕОГРАЂАНКЕ КОЈА ЈЕ 4 ГОДИНЕ БИЛА РОБИЊА У ДУБАИЈУ: Досада, самоћа, црне мисли… А онда је стигао позив од Господара

„Погледали смо тај аеродром и разменили мишљење. Важно је да је успостављен контакт између компаније ‘Шандонг’ и локалне самоуправе. Надам се да ће ту све ићи како треба“, рекао је Манчанг Танјугу.

(ВИДЕО) ХАРАДИНАЈЕВА БАТИНАШИЦА: Клицала великој Албанији, па кренула батином на Ђурића!

Град Ужице је раније објавио да је Кинезима том приликом био најзанимљивији пројекат за оспособљавање аеродрома Поникве и његово стављање у комерцијалне сврхе, али и сарадња на пројекту изградње ексклузивног хотелског смештаја на Тари.

Зорана Михајловић је рекла да је у интересу државе да развија све аеродорме у Србији, а посебно оне мале.

ОН ЈЕ ЗАУСТАВИО НАТО ВОЗ КОЈИ ЈЕ ИШАО КА ЈУГОСЛАВИЈИ: Официри су постали нервозни, али се није повукао! ЕВО ШТА ИМ ЈЕ РЕКАО

Додаје да треба реконстурисати пут до аеродрома Поникве „пошто је сада потребно сат и по да би се до њега дошло“, као и да је потребно уложити најмање 50 милиона евра у аеродром Поникве.

(ВИДЕО) 90-ИХ СМО ПЛАКАЛИ УЗ БАТУ И ИВАНУ: Весна је умирала од леукемије, а деда ју је лечио природом, ево како данас изгледа девојчица из филма Птице које не полете!

Истиче да ће министарство подржати град Ужице које је власник тог аеродрома у циљу развоја привреде и туризма у том делу Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић у Амбасади Русије: Почаст жртвама пожара у Сибиру

(ВИДЕО) СУПЕР ЖЕНА! БОЉА ЈЕ СА ЛОПТОМ НЕГО МНОГИ ФУДБАЛЕРИ! Погледајте шта све ова девојка уме! Играчи у чуду гледали њену магију!

Поповић: Историјска порука руског председника Србији

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri