Извор: Screenshot/youtube.com
Uncategorized

Кинези прогласили Лесковац светском престоницом роштиља

Иако за многе људе роштиљ представља једноставну и брзу храну, у Лесковцу су усавршили овај занат, уврстивши га у традиционалну српску кухињу, пише кинеска новинска агенција „Синхуа“ оценивши да је град на југу Србије „незванична светска престоница роштиља“.

Кинеска национална новинска агенција Синхуа посветила је данас посебну пажњу роштиљијади у Лесковцу, називајући га „незваничном престоницом роштиља у овом делу свету“.

Екипа Синхуе боравила је у граду на југу Србије, који је, како наводе, усавршио вештину прављења роштиља, уврстивши га у традиционалну српску кухињу.

„Иако за многе људе роштиљ представља једноставну и брзу храну, у Лесковцу су усавршили овај занат, уврстивши га у традиционалну српску кухињу“, пише Синхуа.

Лесковачка роштиљијада сваке године привуче на стотине хиљада посетилаца, а ове године одржава се 28. годину заредом, и очекује се да ће привући бројне посетиоце из читаве Србије, региона и Европе, наводи кинеска агенција.

Пљескавице и ћевапи прославили су овај град од око 60.000 становника, обезбедивши лесковачким јелима место у међународној кухињи.

Роштиљ мајстори у Лесковцу тврде да лесковачка пљескавица нема никакве везе са бургером који се прави на Западу, пошто се прави искључиво од млевене говедине, а нарочито делова који садрже довољне количине масти.

Ипак, рецепт за припрему роштиља је, како тврде роштиљ мајстори, знатно компликованији и једино је познат мајсторима који живе у Лесковцу, наводи кинеска агенција.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Значајно повећање плата и пензија

Захарова о диму из руског конзулата у Сан Франциску

Министар тражи смену 28 директора школа

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
18°
Sat
19°
Sun
17°
Mon
11°
Tue