Мр Данијел Игрец
Аналитика

КИНА УЗВРАЋА УДАРАЦ – Пекинг враћа питање Косова пред УН

Данијел Игрец, магистар права за портал Говори Србија.

САРАЈЕВО СПРЕМА УДАР НА РС: Аутобуси из Сарајева спремни да крену на Трг Крајине – полиција Српске у највишој приправности!

У августу ове године Велика Британија је као председавајућа Савета безбедности злоупотребом својих овлашћења и Процедуралних правила овог тела питање КиМ уклонила са дневног реда одлучивања. Њен пример следиле су и Сједињене Америчке Државе које су такође инсистирале на трајном избацивању теме Косова са агенде Уједињених нација.

(ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО: Сценарио државног удара на Републику Српску

Намера кључних покровитеља косовске независности била је јасна – трајно уклонити разматрање ситуације око Косова са нивоа УН и једно од најосетљивијих питања међународног мира и безбедности гурнути у други план, далеко од очију међународне јавности.

Зашто „западна тројка“ жели да скине КиМ са агенде УН?

Из простог разлога јер се према међународној пракси свако питање, које се активно разматра у оквиру СБ, третира као још увек нерешено питање, као питање које још није добило свој међународно-правни епилог. А како је за западне земље косовско питање „завршена ствар“ континуитет седница СБ њима никако не одговара јер држање тог питања отвореним и доступним светској јавности прети да у околностима када дипломатска моћ Русије и Кине незаустављиво јача отвори и питање нелегалне НАТО интервенције против Србије. Зато већ годинама трају покушаји западних сила да се што више релативизује Резолуција 1244, а седнице СБ о Косову што пре укину или бар претворе у седнице, затворене за јавност.

Уклањањем теме КиМ са агенде УН светска јавност више не би имала могућност да прати и надгледа процес решавања косовског питања, а Србија више не би имала могућност да на највишем међународном нивоу отвори питање нелегалности косовске сецесије, јер би то питање било гурнуто под тепих. Управо постојање Резолуције 1244 најбоље указује на отвореност косовског питања и на чињеницу да оно ипак још није завршено. Због тога трају дугогодишњи покушаји њеног обесмишљавања са крајњим циљем њеног постепеног и тихог стављања ван снаге.

Међутим, упркос намери да и другим чланицама Савета безбедности наметну своје виђење косовског питања као „затвореног и трајно решеног“ њихов план да се тема КиМ брише са седница на Ист Риверу наишао је на одлучан отпор највећих и најдоследнијих бранилаца међународног права и Резолуције 1244 – Русије и Кине.

ДОДИК И ДАЧИЋ ЗАПАЛИЛИ БАЛКАН: Ујединићемо Србију и Републику Српску, бранићемо оно што смо крвљу стекли!

Пекинг се и овога пута показао као принципијелан партнер и савезник Београда у УН па је као председавајући СБ у новембру већ уврстио питање КиМ на дневни ред заседања за овај месец и то уз захтев да се поред актуелног извештаја о ситуацији у јужној покрајини разматра и извештај из августа месеца, чија анализа је била спречена због америчко-британског маневра.

АЛБАНСКИ СНАЈПЕРИСТА УБИО ЈЕ РУСКОГ ВОЈНИКА! БАЋУШКЕ СУ ИМ ПРИРЕДИЛЕ ПАКАО! Амерички командос открио како су Путинови специјалци УНИШТИЛИ терористе на југу Србије!

По хиљадити пут се показало да Србија није усамљена у ставу о нелегалности косовске сецесије и о неприхватању једностраних потеза Албанаца као што то желе да прикажу лобисти независног Косова; напротив, чак 2/3 човечанства не признаје тзв. Косово и тај став не сме да буде игнорисан у раду највишег органа глобалне заједнице Показало се да Србија на нивоу УН има стратешке савезнике који и хоће и желе, а и могу да заштите њене виталне државне и националне интересе. Држање косовског питања на листи приоритета Савета безбедности, а тиме и у фокусу пажње читаве међународне заједнице спречава међународну афримацију Приштине као самосталне државе, показује да то питање још није затворено и да косовска независност ни изблиза није „трајно и коначно решење“ косовског чвора.

谢谢!
Спасибо!

ИГРЕЦ: Стратешки корак НИЈЕ РАЗГРАНИЧЕЊЕ, већ ПОВРАТАК ПРЕГОВОРА ПРЕД УН!

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вулин: Беспилотне летелице Кфор-а нису случајно надлетале Газиводе

Дачић упозорава на косовски „блицкриг“: Могућ напад на север Косова уз страну помоћ

(ВИДЕО) СРПСКИ МЛАДОЖЕЊА ХИТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Свештеник га питао да ли се обећао другој жени, а његов одговор изазвао је ЛАВИНУ СМЕХА!

Лансирана револуционарна идеја: Велика промена ЕУ или њена лабудова песма

Припрема за освајање Арктика: Лондон шаље војску да би ослабио Русију

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
30°
Sat
28°
Sun
27°
Mon
28°
Tue