Foto: Printscreen
Америка Кина Свет

КИНА УЗВРАЋА УДАРАЦ АМЕРИЦИ: Убрзано продали удео у америчком дугу, прети хаос на тржишту обвезница

НОВИ ПРАВИЛНИК ДОЗВОЉАВА ЛОШИЈИ КВАЛИТЕТ ЧЕСМОВАЧЕ: Јавност у страху, људи се питају да ли ћемо од сада пити воду пуну амонијака, хлорида и натријума?

Како су се трговинске тензије са САД-ом интензивирале, Кина је у марту убрзала продају америчких дужничких хартија које поседује, спустивши свој удео у америчком дугу на најнижи ниво у две године, извештава тв ,режа ЦНБЦ.

Највећи страни власник америчког дуга смањио је тај ниво за 20,5 милијарди долара, што је незнатно смањење којим је укупан износ њиховог удела сведен на 1.120 милијарди долара, наводи та тв станица.

(ВИДЕО) ЈЕДНА РУКА НА ВОЛАНУ, ДРУГА НА ТЕЛЕФОНУ: Путници снимили бахатог возача

Тај потез, како се оцењује, представља наставак примене обрасца смањења удела власништва у америчком дугу, који долази пошто две стране нису успеле да постигну дугорочни трговински споразум већ су уместо тога ушле у тарифну битку „мило за драго“ која је ескалирала последњих дана.

У дванаестомесечном периоду, закључно са у мартом 2019, последњим месецом за који су доступни подаци, кинеске „залихе“ америчких државних записа, обвезница и других хартија од вредности смањене су за 67,2 милијарде долара, што је пад од 5,6 процената.

УХАПШЕН ПУЦАЧ ИЗ ВАЗДУШНЕ ПУШКЕ У НОВОМ САДУ: Деветнаестогодишњак пуцао из стана и лакше повредио четворо грађана

У односу на максималан ниво из 2012. године, укупан износ је пао за неких 200 милијарди долара, тако да сада Кина има удео од 7,0 одсто у укупном дугу САД-а наспрам ранијих 12 процената, према подацима УБС-а.

Претња те земље да или неће куповати америчке дужничке хартије или да ће кренути у њихову директну продаји, уздрмала је раније тржиште обвезница, наводи ЦНБЦ.

УЖАСАВАЈУЋЕ ВЕСТИ СА КОСОВА Албанци изгласали резолуцију – Удар на Србију! Више нема назад!

ПРОМОТЕРКА ИЗ МАРКЕТА ОТКРИЛА ИСТИНУ Било ме је срамота, људима сам шапутала да иду од мене, једној сам хтела рећи – „жено не ради то, трујеш децу“, а нисам смела да ПИСНЕМ!

(ВИДЕО) ОБЛАК ПРАШИНЕ ВИСОК 1,5 КИЛОМЕТАРА Еруптирао вулкан Попокатепетл, угрожено 20 НАСЕЉА

ПАЛИ ПОЛИЦАЈЦИ У УБУ! Фалсификовао новац, па пробао све да заташка, колега му ЧУВАО СТРАЖУ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЈЕДАН ОД ДРЖАВНИХ СИМБОЛА РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У БЕОГРАДСКОМ ВОЈНОМ МУЗЕЈУ! Застава победе добила посебно место!

РАЗБИЈЕНА МРЕЖА САЈБЕР КРИМИНАЛА! Широм европе отуђено око 100 милиона долара, преко 41.000 жртава!

ПРОДАО САМ СЕСТРУ ЈЕВРЕЈКИ ЗА ПАР ЖУТИХ ЦИПЕЛА: Миша Јанкетић никад себи није опростио што су му на ПРЕВАРУ одвели сестрицу, а речи покојне МАЈКЕ су му ОДЗВАЊАЛЕ целог живота

„ОВО ЈЕ АЛБАНИЈА, НЕ ПРИЗНАЈЕМО ВАШ СУД!“ – Терористи из Куманова прете Македонцима!

АМЕРИКАНЦИ УПАЛИ У АМБАСАДУ ВЕНЕЦУЕЛЕ У ВАШИНГТОНУ!

ОВО ЈЕ ЛИСТА БОГАТАША КОЈИ МИЛИОНИМА ПЛАЋАЈУ НЕЗАВИСНОСТ КОСОВА! Двојицу одлично знате, а трећи је био спонзор Билу и Хилари Клинтон!

Извор: Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
31°
Thu
24°
Fri
24°
Sat
24°
Sun