Фото: Приватна архива
Србија

КиМ: Увредљиви графити против Срба повратника

У Љубожди код Истока где се недавно вратило 13 српских породица, у ноћи између уторка и среде, недалеко од куће у којој живе Срби исписани су графити увредљиве садржине упућени управо Србима.

Наиме, изражавајући забринутост због исписивања графита Далибор Јевтић затражио је од надлежних институција бољу заштиту Срба у Љубожди како би несметано могли да живе у месту у коме су се вратили.

-Повратници у овом метохијском месту у општини Исток упорни су да опстану на својим огњиштима, у својој Љубожди и зато им се мора обезбедити сигурност и морају се избећи овакви инциденти, који имају за циљ да повратнике у Љубожди поново натерају да напусте Косово – рекао је Јевтић, који је у саопштењу за јавност навео да повратници у Љубожди, нити у било ком другом повратничком месту нису били претња никада и никоме.

-Људи који су се вратили, желе само да остваре своја основна права од којих је прво и основно, право на слободан живот без застрашивања. Ми чврсто стојимо уз те људе и они од стране Министарства на чијем сам челу имају сваки вид подршке да остану у Љубожди. Овакви инциденти и овако лоше поруке нас неће поколебати у намери да вратимо све оне који желе да се на Косово врате – рекао је  Јевтић,наглашавајући да надлежни органи морају радити свој посао на начин да апсолутно сваком грађанину обезбеде сигурно окружење, па је с тога, како је опоменуо, интерес свих да се брзом реакцијом тзв. полиције Косова открије ко је урадио ово.

– Моја порука свима који овакве инциденте чине, јесте да одустану од провокација, насиља и свега онога што носи проблеме у животу обичних људи- закључио је Јевтић.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) УЖАС НА ЛИНИЈИ 56: Побеснели возач после свађе претукао девојку

Додик: Очигледно да се у Сарајеву манипулише документом из Дејтона

ОДМАХ УГАСИТЕ РАЧУН У БАНЦИ: Ако га не користите неколико месеци, САМО ЋЕ ВАМ НАПРАВИТИ ДУГОВЕ!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri