Wikimedia
Европа Свет

Католичка црква мења текст молитве „Оченаш“

Текст хришћанске молитве "Оченаш" ускоро ће бити промењен, како би се отклонио стих који је вековима збуњивао вернике, најавила је италијанска бискупска конференција

(ВИДЕО) Милица Заветница говорила о уједињењу Србије и Црне Горе, па заплакала за микрофоном

Текст хришћанске молитве „Оченаш“ ускоро ће бити промењен, како би се отклонио стих који је вековима збуњивао вернике, најавила је италијанска бискупска конференција.

ОДБОРНИЦА ЗАВЕТНИКА У НИШУ СЕ ОДРЕКЛА ДНЕВНИЦЕ! ОСТАЛЕ СТРАНКЕ ЋУТЕ

Како се наводи, уместо дела молитве „не доведи нас у искушење“, у новој верзији молитве изговараће се „не препусти нас искушењу“, преноси италијански сајт Скај тг24.

Ту измену још прошле године најавио је папа Фрања.

(ФОТО) БРИТАНСКИ НОВИНАР БРУТАЛНО РАЗВАЛИО И ЛОНДОН И ШИПТАРЕ: Како Косово да буде примљено у Интерпол када је легло криминала?!

„У молитви ‘Оче наш’ једна од молби је ‘не доведи нас у искушење’. У текстовима на италијанском језику ова молба је недавно прилагођена оригиналном тексту, јер превод који смо до сада користили може бити збуњујући.

МЕЊАМО ЗАКОН, ИЗВРШИТЕЉИ ВИШЕ НЕЋЕ МОЋИ ДА ДИВЉАЈУ: Помоћница министра правде Јелена Деретић најављује промене у овој области!

Како може Бог Отац да нас ‘доведе/води у искупшење’? Да ли Он може да превари своју децу? Наравно да не. Из овог разлога, прави превод треба да буде ‘не препусти нас искушењу'“, изјавио је папа прошле године.

КОНАЧНА ЛИСТА: Ко је гласао против Косова

Садашња верзија молитве „Оченаш“ је латински превод Библије из 4. века, која је на латински преведена са старогрчког, а она с арамејског, језика којим је наводно говорио Христ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) НАЈНАПРЕДНИЈИ РУСКИ БОРБЕНИ АВИОНИ ЧУВАЈУ НЕБО ИЗНАД СИРИЈЕ: Сада је откривено зашто их је Москва послала баш у ту земљу

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) СНИМАК КОЈИ ЈЕ ЗАПРЕПАСТИО СРБИЈУ: Самоубица скаче пред точкове градског аутобуса, осим возача сви остали се праве ДА СЕ НИШТА НИЈЕ ДОГОДИЛО

АЛБАНЦИ КРЕНУЛИ У ОСВЕТУ?! ИНСПЕКЦИЈА У ЈУЖНОЈ МИТРОВИЦИ: Све српско склањају са рафова!

РАСКОМАДАЛА И СКУВАЛА ДЕЧКА, ПА ГА ПОСЛУЖИЛА РАДНИЦИМА ЗА РУЧАК: Момка сервирала уз пиринач, а брат жртве затекао језив призор!

УЖАС У ПОЖЕГИ! УЧЕНИЦА ПРЕСЕКЛА ВЕНЕ У ШКОЛСКОМ ТОАЛЕТУ! ОЧАЈНА МАЈКА ОПТУЖУЈЕ: За све су криви професори, свакодневно је ШИКАНИРАЈУ

Хрвати по старом: Повратничкој породици посекли 112 стабала маслине

(ВИДЕО) РАЗБИЋУ ТИ ГЛАВУ, СЛИНО ЈЕДНА: Комунални полицајац дивљао у Београду! Насрнуо на човека јер га је упозорио да КРШИ ЗАКОН

Novosti

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
31°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu