Србија Хроника

КАСАПЉЕЊЕ ЉУДИ НА ТВРЂАВИ ЗАЛЕДИЛО НИШЛИЈЕ: Прво би им пререзао гркљан, па бацао са зидина

Крвава прича која је потресла све становнике Ниша 80-их година и даље се препричава. Тим више што једно од три убиства никада није расветљено. Почетком тих година, на самој тврђави догодила се серија свирепих касапљења, након чега су жртве бацане са зидина. Место које је до тада било омиљено шеталиште Нишлија, постало је поприште језивих злочина које су мештани заобилазили у широком кругу.

Истрагом полиције утврђено је да су све жртве били хомосексуалци, док је у позадини целе приче откривена траума из детињства једног човека. И после више од тридесет година од ових страшних злочина, неке ствари још нису до краја откривене.

(ВИДЕО) ЈЕЗИВЕ ДУБИНЕ ОКЕАНА: Монструозни комшија диносауруса ухваћен у водама Португалије

На тврђави су до тих година биле смештене и две кафане, због којих је увек све врвело од људи. Међутим, одлуком градских власти, кафане се затварају, а тврђава постаје стециште људи склоних кривичним делима.

И баш тада, 1981. године, испод зидина на источном делу тврђаве, пронађено је потпуно голо и беживотно тело студента Зорана Радовића (25). На лешу није било видљивих повреда, осим подлива на врату. Приликом увиђаја није пронађено ништа што би инспекторе упутило на починиоца.

Обдукција је показала да му је поломљена подјезична кост.

Инспректори сазнају да је био омиљен у друштву, миран и повучен студент, који је последњих месеци био у срећној вези са девојком Милицом. Међутим, детаљнијом истрагом, утврдило се да се Зоран кретао у хомосексуалним круговима.

Након тога, месеци су пролазили, а истрага је тапкала у месту.

Две године после убиства студента, на нишкој тврђави поново је пронађено беживотно тело, али овог пута у фази распада јер је ту лежало више од месец дана. Идентификован је као Милан Протић (50).

Док је вршен увиђај, у непосредној близини пронађен је још један леш. Како је касније истрагом утврђено, трећа особа је била Стеван Рајић, који је живео на само 20 метара од Протића.

Рајић је имао изражену грбу на десном рамену, а комшије су за обојицу рекле да су били узорни људи који никада нису правили проблеме.

После ова два случаја, читав Ниш живео је у страху, а тврђава је опустела.

Инспекторима убрзо стиже анонимно писмо које ће потпуно променити ток истраге. У писму је назначено да су и ове две жртве припадале геј популацији.

Полиција почиње да се крије по тврђави, у катакомбама и лагумима, не би ли дошли до неког трага. Већ прво вече, у катакомбе улази хомосексуални пар да би имали секс. Полицајци су присиљени да сачекају да заврше како би могли да их приведу на испитивање.

Међутим, и поред даноноћног скривања инспектора по лагумима, истрага није напредовала. Због тога позивају колеге из Београда да им помогну.

Примењујући нову стратегију, да у цивилу седе по ресторанима и кафанама и ослушкују шта људи причају, долазе до информације да је један хомосексуалац побегао у Љубљану, непосредно након проналажења два леша.

Није им требало много да га тамо и пронађу. После испитивања, откривају да је он једини који је успео побећи убици једне вечери. И да је због страха да ће га крвник пронаћи, побегао у Словенију. Он, такође, открива да је убица Ром и да нема више од 15 година.

СТРАВА И УЖАС КОД БАЧКЕ ПАЛАНКЕ: Силовао сестру од њене десете године!

Инспектори се окрећу дечаку, у првом тренутку не верујући да би он могао савладати све своје жртве. Пратили су га свакодневно и утврдили да не прође ни дан, а да не оде у биоскоп како би одгледао филм Брус Лија, да такође често посећује тврђаву где прилази старијим људима и покушава да их наговори на сексуални однос.

Није им требало више доказа и иследници га приводе. На њихово изненађење, није избегавао разговар о убиствима. Одмах је признао да је двојицу хтео да опљачка, па их гурнуо са бедема и убио. Описао је и да се са Миланом Протићем (50) договорио да има сексуални однос, али док су ишли бедемом, схватио је да му се гади јер је старији од њега. Исто се десило и са Стеваном Рајићем. Плашио се да ће његово друштво сазнати да је општио са мушкарцем са аномалијом, па је и њега решио да убије.

Међутим, негирао је убиство прве жртве, што је и полиграф потврдио. Када је студент убијен, имао је само 13 година.

У истрагу се укључује и психолог, који открива да је овај тинејџер још у најранијем детињству доживео трауму. Са само 10 година видео је тешку трагедију, два брата су му се удавила, а њега су неким чудом спасили. После две године, кад се његова мајка преудала у суседно село поред Ниша, његовог очуха је убио брат. Дечак је опет био очевидац, што је само појачало његове трауме.

Такође, са 15 година је имао сексуални однос са лицем из Палестине, како би прехранио себе и породицу. Од тог тренутка почео је да осећа велику мржњу према геј популацији.

(ВИДЕО) ОВАЈ ХАОС СТИЖЕ И КОД НАС: Снег паралисао Хрватску, ОЛУЈНИ ВЕТАР НОСИ СВЕ ПРЕД СОБОМ! У БиХ и Црној Гори већ упаљен ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ!

Малолетни убица је осуђен и послат у поправни дом. Данас је слободан и живи мирним животом. Убиство студента никада није расветљено.

Извор: telegraf.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Митрополит Амфилохије одликован Златном медаљом Пушкина

Вучић одликовао 49 припадника Министарства одбране и Војске

Сутра седница СБ УН о Косову, Дачић представља Србију

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon