Фото: Николија Ђорђевић
Друштво Србија

Карлеуша и Брнабићка предводиле геј параду (ФОТО/ВИДЕО)

У Београду је данас без инцидената одржана геј парада. Колона од неколико стотина људи прошетала је од Цветног трга улицом Краља Милана до Трга Републике, а скуп је обезбеђивала полиција која је блокирала околне улице.

Геј параду отворила је певачица Јелена Карлеуша која је у обраћању окупљенима рекла да је љубав најважнија вредност у животу уз поруку да нико нема право да људе који мирно шетају и машу заставицама и шире поруке љубави у томе спречава.

Фото: Николија Ђорђевић

Она је поручила и да своју децу васпитава тако да поштују различитости и да „ако мама пише левом руком то не значи да је треба учити да пише десном већ да је баш због тога посебна“ рекла је Карлеуша.

Од организатора геј параде на поклон је добила тањир на коме пише „Кума није дугме“ што ће је, каже, увек подсећати на овај догађај.

Фото: Николија Ђорђевић

Организатори и учесници параде окупили су се на Цветном тргу са којег је кренула шетња ка Тргу Републике. На Цветном тргу били су постављени транспаренти са симболима параде, сви кафићи радили су уобичајено, а полиција је превентивно заустављала грађане, али их је пропуштала.

Нешто пре 12 часова геј паради су се придружили премијерка Ана Брнабић, градоначелник Београда Синиша Мали, као и министри Зоран Ђорђевић и Бранко Ружић…

Ту су били и градоначелник Београда Синиша Мали, повереница Бранкица Јанковић, председник ЛДП Чедомир Јовановић са супругом, немачки амбасадор Аксел Дитман, британски амбасадор Денис Киф, Сташа Зајовић.

Извор: Танјуг/Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ВУЧИЋ: Декларацијом штитимо српски језик и писмо

Мектић: Што је споран „македонски сценарио“,нека буде и у РС

Невреме у Хрватској, пораст водостаја Саве

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue