Printscreen
Политика Србија

КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ: Задовољна сам што је Младић добио доживотну

Бивша главна тужитељка Хашког трибунала Карла дел Понте изјавила је да је задовољна пресудом Ратку Младићу, за ког је рекла да је "најодговорнији за злочине почињене на Балкану током рата након Милошевићеве смрти".

(ФОТО) МОНСТРУМ ИЗ ПАНЧЕВА УБИО СУПРУГУ НА ЊЕН РОЂЕНДАН: Биљана се породила пре 20 дана, била је прелепа, а он 20 година старији

– Морам рећи да је Младић најодговорнији за злочине почињене на Балкану током рата након Милошевићеве смрти. Посебно сам задовољна казном коју је изрекао Трибунал јер је осуђен на доживотни затвор. То је добро за жртве, а такође је позитивно и за сам Трибунал и за међународну правду јер крајем године се Трибунал затвара, након што је прописно извршио мандат који му је додијелило Вијеће сигурности. Изрекли су пресуде за злочине почињене током рата на Бакану и сви одговорни су изведени пред суд и Младић је последњи који је осуђен – казала је она за Н1.

МЛАДИЋ МОЖЕ КАЗНУ ДА ИЗДРЖАВА У ХАГУ, НА ВМА, У ШВЕДСКОЈ… Ово су могући сценарији за Раткову доживотну

На питање може ли пресуда бити почетак нове регионалне напетости, Дел Понте је одговорила:

– Апсолутно не. Постоји један мањи број људи који су носталгични за оним што се дешавало пре толико година. Србија је окренута будућности и српски народ је окренут будућности….

(ШОК ВИДЕО) Пацијент умире на ходнику, ЛЕКАРИ ГЛЕДАЈУ!

Упитана да ли сматра да је председник РС такође носталгичан, Дел Понте је казала да „зна Додика, да је носталгичан и да верује вероватно у оно што говори“.

(ВИДЕО) НЕВИЂЕНИ СКАНДАЛ! ИСПОВЕСТ СРПСКОГ ОФИЦИРА: Ја сам оборио Ф-117, држава је сада лажирала извештај, тврде да је неко други срушио СТЕЛТА!

– Али апсолутно ништа неће постићи. Након ове пресуде постаће још теже да постигне оно о чему сања – навела је Дел Понте.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ђурић:Коментари албанских политичара као племенски покличи

(ВИДЕО) ШУТАНОВАЦ ОПЛЕО ПО БИВШИМА: Мој ДС је потпуно чист – ИСТОРИЈСКЕ ГРЕШКЕ СУ ПРАВИЛИ ЂИЛАС, ЈЕРЕМИЋ И БОРКО!

ЛУКАВИ ТАКТИЧАР: Ово су изјаве Владимира Путина које терају „противнике“ да се замисле

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon