Економија

Карић гради Тесла град (ВИДЕО)

Компанија БК група саопштила је да је пројекат Тесла град на корак од реализације у Макишком пољу.

То је, како се наводи у саопштењу компаније Богољуба Карића, договорено на састанку у Градској скупштини са градоначелником Синишом Малим, градским урбанистом Милутином Фолићем и представницима БК групе.

Градоначелник је изразио задовољство због решења, поготово што ће то бити на простору Макиша, где има и шуме, која ће бити оплемењена парковским делом, наводе у саопштењу.

Синиша Мали је, како се додаје, сугерисао да се у том делу града разради и пројекат националног спортског стадиона, који би такође градила БК група.

На састанку у Градској скупштини је анализирана и динамика радова. Заједничkи став је да се годишње гради минимум 100.000 пословног и стамбеног простора, а да на овој локацији Тесла град има укупно око 800.000 квадратних метара грађевинских објеката, наводи се у саопштењу.

Тесла град у Макишу је, како пише, само део пројекта који је Богољуб Карић понудио свим градовима у Србију у којима је седиште округа, наравно у нешто мањем обиму, зависно до стварних потреба и могућности сваког града који прихвати овај пројекат.

„Изградња у Макишу, заправо је враћање самопоуздања некад светски познатих српских грађевинских фирми, које су градиле широм европског, афричког и азијског континента. А Тесла град у Макишу биће градска целина по угледу на сличне које постоје у Сингапуру, Хонгконгу, али и у другим великим светским финансијским центрима“, пише у саопштењу.

„Тесла град је, заправо, један од оних пројеката који доприноси јачању српске економије и убрзава реформе које је председник Александар Вучић, као премијер почео, а сада као шеф државе наставља и на међународном плану. Свет ће нас онолико ценити колико успемо да што пре вратимо Србији и ону економску снагу коју је имала и за коју су ударени темељи у фискалној консолидацији и привлачењу великих страних инвеститора не само из Европе, већ из Кине и САД, што је несумњиво заслуга председника Вучића“, наводи БК група.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  БОЛЕСНО: Ево због чега су петорица РОМА ЗВЕРСКИ МУЧИЛИ И ЖИВОГ ЗАПАЛИЛИ СКИТНИЦУ У ЗЕМУНУ 

У Македонији пронађено оружје поред пута ка КиМ

Извор: Нова економија

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed