youtube.com
Политика Србија

КАРАЏИЋ: Чињенице су изврнуте и погрешно представљене – ХОЋУ НОВО СУЂЕЊЕ!

Поједине чињенице су погрешно представљене, права су запостављена, чињенице изврнуте, а мотиви скривени, рекао је данас Радован Караџић на жалбеној седници пред Међународним резидуалним механизмом за кривичне судове у Хагу, на којој је његова одбрана затражила да се поништи пресуда и да се наложи ново суђење.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ОБЈАВИЛА ДАТУМ: Ево када ће Порошенко започети офанзиву на Донбас

Караџић је, како преноси АП, говорио о томе да су Срби деловали у самоодбрани у Босни, а судије је оптужио да су игнорисали изјаве сведока одбране.

– Постоји толико доказа да наша стратегија није била офанзивна. Наша стратегија је била дефанзивна у читавој Босни. Територије нису преузете силом – рекао је Караџић.

ДА СЕ НАЈЕЖИШ: Овом поруком се брат опростио од убијеног дилера Луке Радуловића!

Караџић је рекао да након проучавања свих доказа и аргумената тужилаштва верује да пресуда „није безбедна“ и да се нада да ће је суд одбацити.

Вучић: Одговорићемо Хрватској реципрочним мерама

Одмах на почетку данашњег обраћања жалбеном већу, одбрана је затражила да буде поништена првостепена пресуда хашког трибунала и да буде наложено ново суђење.

АЛБАНСКИ ЛОБИСТА ЏО ДИОГАРДИ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: Тачи и Харадинај су мафијаши

Караџић је уложио је у децембру 2016. године жалбу хашком суду на пресуду, којом је осуђен на 40 година затвора „због геноцида у Сребреници и злочина против човечности у БиХ 1992-1995. године“.

(ФОТО) ПРИЗНАЊЕ ОД ЗЛОЧИНЦА! Харадинај Наташи Кандић уручио „Мапу златног Косова“

Одбрана се нада да ће успети да докаже непостојање везе Караџића са дешавањима у Сребреници, што би, како очекују, утицало на висину пресуде.

Члан Караџићевог тима одбране адвокат Горан Петронијевић рекао је раније да ће на овом претресу усмено бити изнети ставови одбране и тужилаштва о међусобним жалбама и одговорима.

НОН ПАСАРАН 2! Шпанци ставили вето – РАХОЈ НЕЋЕ ПОТПИС СА ХАРАДИНАЈЕМ!

После овог жалбеног претреса уследиће, како је рекао, само статусне конференције све до изрицања коначне пресуде, што би, према предвиђањима одбране, могло да буде до краја године.

Караџић је осуђен у марту 2016. године.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОВА РЕЧЕНИЦА МАЛЕ ЈАНЕ РЕШИЋЕ ЗЛОЧИН УБИЈЕНЕ ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ!

ОБОЈЕНА РЕВОЛУЦИЈА ПОБЕДИЛА У ЈЕРМЕНИЈИ: Премијер подлегао притисцима

ЈАНКОВИЋЕВ СЕПАРАТИСТА ОПЕТ ПЉУЈЕ – САД МУ СМЕТА ВОЈСКА СРБИЈЕ!

Путин Макрону: Прекршио си међународно право

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue