Printscreen
Регион

Капетан Драган почео одбрану: Овај процес је монтиран из шовинистичких побуда

Драган Васиљковић, познатији као капетан Драган, јутрос је у Сплиту изнео своју одбрану на крају суђења за ратни злочин. Истакао је да је невин а да је процес против њега монтиран из, како је навео, шовинистичких побуда.

Васиљковић каже да „ово нема везе с ратним злочином“, те да се ради о „опресивном фашистичком прогону над Србима“.

На то је реаговао судија Дамир Ромац упозоривши Васиљковића да не вређа.

„Када би искључили фашизацију Хрватске, овог процеса не би било“, наставио је даље капетан Драган.

Иначе, Васиљковић је оптужен по три тачке за ратни злочин почињен почетком рата у Хрватској. Прва се односи на злостављање заробљеника у Книну.

„Та тачка је смејурија. Ратни злочин пре рата. Мени је то нејасно, а и правницима. Никада нисам имао никакве везе са затвором, нити контакт са затвореницима. Те њихове приче не могу се ничим потврдити“, казао је Васиљковић, пренео је Индекс.

По другој тачки Васиљковића терете за смрт два хрватска војника непознатог идентитета, на шта је он рекао да то не би да коментарише.

„Човек вам је дао три изјаве које везе с везом немају. То су такве будалаштине. Тог човека у животу нисам видио, а ја сам на основу његовог исказа 12 година у затвору. Нигде тога у пракси западног света нема. И Алојзије Степинац је био у кућном притвору. Украли сте ми 12 година живота, а нови доказ је за малу децу“, рекао је Васиљковић.

Трећа тачка оптужнице односи се на напад на Глину, а Васиљковића терете да је командовао нападом ЈНА.

„Већа је шанса да сам командовао Готовином него с ЈНА. Па ЈНА ме мрзела више него вас. Ја сам Глину напустио 27. јула у 14 сати, а црква је срушена 30. септембра. Комично је то што пише. Испод сваког нивоа. Скандалозно“, казао је Васиљковић, пренео је Индекс.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић у УН: Мир и стабилност на Западном Балкану услов за развој

Александар Шешељ и Ана Чарапић нови посланици

Парламент о просветним законима

Руски научници откривају: Ствара се нови континент — Бајкал постаје океан

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat