pixabay.com
Друштво Србија

КАНЦЕРОГЕН И ОПАСАН: Језиви резултати анализе! Отпад пронађен код Обреновца је бомба која би деценијама загађивала воде

БЕОГРАД - Анализа отпада који је пронађен у селу Вукићевица код Обреновца показала је да је опасан и канцероген, изјавио је данас сарадник Института МОЛ Илија Брчески.

ВРЕМЕ РАДИ ЗА СРБИЈУ: Приштински сепаратисти суочени са све очигледнијим пропадањем пројекта лажне косовске државе!

Он је новинарима у том селу рекао да је 11 узорака канцерогено и токсично, а четири су инертна, „што не значи да смеју да се противзаконито одлажу, већ морају да се прерађују“.

„Отпад је нека врста бомбе која би деценијама загађивала поџемне воде. У отпаду су нађени бензоли, бензени и трихлоретилен који је веома тешко разградив“, рекао је Брчески. Како је додао, реч је о индустријском отпаду и истрага ће утврдити чији је и како је доспео ту.

(ФОТО) СРАМАН ОГЛАС СРПСКЕ ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ ФРАПИРАО ЈЕ СВЕ: „Аушвиц, историјско место које је инспирација многим познатим филмовима“!

Министар заштите животне средине Србије Горан Триван рекао је да је Србија веома загађена због неодговорног понашања појединаца. „Надам се да смо спречили катастрофу и једва чекам да се заврши истрага и да се утврди одакле је стигао отпад“, казао је Триван.

Он је додао да је акција откривања отпада спроведена у сарадњи са безбедносно инфромативном агенцијом (БИА) због тога што имају стручне људе и ресурсе.

Триван је најавио да ће таквих акција откривања противзаконито одложеног отпада бити још.

МОНСТРУМ СИЛОВАО ДЕВОЈЧИЦУ 8 ГОДИНА: Када су их инспектори суочили, са 3 речи је објаснио да се не каје и да нема душе

„Ово није једини случај незаконитог одлагања отпада и држава неће толерисати да се угрожава животна средина“, рекао је Триван и позвао грађане да пријаве сумњиве случајеве одлагања отпада.

Општински јавни тужилац Данијела Синђелић рекла је да се још вештаче узорци отпада и да ће тужилаштво наставити да обавештава грађане о томе. Она је додала да у зависности од квалификације кривичног дела, минимална казна може да буде новчана и пет година затвора.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је противзаконито одлагање отпада у Вукићевици откривено 1. августа, на основу пријаве грађана и додао да су тада обавештене све надлежне институције.

(ВИДЕО) ЉУБА ШИПТАР ОТКРИВА ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ АРКАНОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ! Рекао ми је: Данас сам најсрећнији човек! 5 МИНУТА КАСНИЈЕ ЈЕ УБИЈЕН

Грађани се сада, према његовим речима, снабдевају водом из цистерни за воду, јер су упозорени да је не користе док анализе не буду готове.

Чим је утврђено да је реч о опасном отпаду, власник фирме „Нитор транс“ З. М. је ухапшен, јер је 25 тона отпада смештеног у 89 буради пронађено на његовој приватној парцели.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Са 6 нових Мигова Србија је комплетирала своју војну ескадрилу: Лазански о цени авиона и пријатељству са Русима

АМБАСАДОРКА САД У БИХ: Санкције САД Додику остају док не промени понашање

Турска потписала споразум о набавци С-400 са Русијом

Извор: kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon